{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Klub zastupnika SDA: Prekršen je poslovnik, nećemo dozvoliti manipuliranje javnosti

20.11.2018. u 12:38
385
100
Klub zastupnika SDA: Prekršen je poslovnik, nećemo dozvoliti manipuliranje javnosti
385
Klub zastupnika SDA: Prekršen je poslovnik, nećemo dozvoliti manipuliranje javnosti
Foto: D. S./Klix.ba
Zastupnici SDA zajedno s premijerom Ademom Zoljem održali su konferenciju za medije nakon današnje sjednice Skupštine KS na kojoj je povučen Nacrt budžeta.
Zolj je kazao da će Vlada KS u četvrtak ponovo razmatrati Nacrt budžeta Kantona Sarajevo za sljedeću godinu. On je dodao da će svi imati dovoljno vremena da analiziraju novi nacrt budžeta.

Premijer je poručio predstavnicima drugih stranaka da se svi "spuste na zemlju i rade po zakonu", dodavši kako smatra da stranke koje se već izvjesno vrijeme sastaju radi formiranja vlasti prave cirkus.

Zastupnik SDA Aljoša Čampara rekao je da je danas na sjednici Skupštine KS prekršen Poslovnik o radu. On je naglasio da Klub SDA neće dozvoliti da se manipulira javnost i prikupljaju jeftini politički poeni.

"Ovo što su danas pokušali uraditi prevršilo je svaku mjeru i prekršeno je mnogo članova Poslovnika o radu Skupštine KS. Ima nas koji smo redovno završili škole i znamo o čemu se radi. SDA neće dozvoliti da se iz demokratije pređe u anarhiju", rekao je Čampara.

Mahir Dević, njegov kolega iz zastupničke klupe, naglasio je da Kanton Sarajevo nema legalno konstituiranu Skupštinu.

Podsjetimo, na prvoj hitnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo već je došlo do trzavica između zastupnika Naroda i pravde Elmedina Konakovića na jednoj strani i zastupnika iz Stranke demokratske akcije (SDA) na drugoj strani.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: