{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Klub SNSD-a izlazi iz Kluba srpskog naroda?

S
16.12.2013. u 21:10
3
68
Klub SNSD-a izlazi iz Kluba srpskog naroda?
3
Klub SNSD-a izlazi iz Kluba srpskog naroda?
Dom naroda Parlamenta FBiH (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Delegat iz reda srpskog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Slaviša Mihajlović najavio je danas mogućnost izlaska Kluba SNSD-a iz Kluba srpskog naroda u ovom domu jer smatra da u ovom sazivu Klub Srba nije pokazao kapacitet da rješava probelme koji tište Srbe u FBiH.
Ovaj potez Kluba SNSD-a uslijedio je nakon imenovanja Vesne Saradžić iz SDP-a BiH na funkciju zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta FBiH iz reda srpskog naroda.

"Smatramo da Klub Srba u ovom sazivu nije pokazao kapacitet da se može nositi sa svim problemima Srba u FBiH. Sasvim je jasno da Klub delegata iz reda srpskog naroda čine delegati koji dolaze iz različitih političkih stranaka i koji su previše opterećeni obavezama prema strankama", pojasnio je Mihajlović u izjavi Srni.

On je naglasio da članovi Kluba Srba u ovom sazivu nisu nijednom našli zajednički interes da pokrenu bilo kakvu inicijativu ili izmjenu zakona koja bi doprinijela poboljšanju položaju srpskog naroda u FBiH.

"Pozivamo se na paritet prema Republici Srpskoj u čijim su institucijama tokom proteklih godina značajne funkcije dodjeljivane predstavnicima političkih partija sa sjedištem u FBiH. Istovremeno, u FBiH imate sasvim suprotnu političku praksu jer strankama iz Srpske koje djeluju u federaciji nije dodijeljena nijedna značajna funkcija", pojasnio je Mihajlović.

On je dodao da ostaje da se vidi da li će Klub SNSD-a djelovati samostalno ili u okviru Kluba ostalih.

"Prema svim pravima koja ima srpski narod u FBiH, mi smo postali nacionalna manjina tako da ne bi bilo iznenađenje da počnemo djelovati u Klubu ostalih u Domu naroda", rekao je Mihajlović.

Klub SNSD-a u Klubu srpskog naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH, osim Mihajlovića, čine Marko Bosnić i Drago Puzigaća.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: