Predstavnički dom FBiH
35

Klub SDA u proceduru dostavio Prijedlog zakona o plinovodu Južna interkonekcija

V. K.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Klub zastupnika Stranke demokratske akcije u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine uputio je u proceduru Prijedlog zakona o plinovodu "Južna interkonekcija Bosna i Hercegovina i Republika Hrvatska".

Prijedlog je upućen u proceduru po skraćenom postupku, s obzirom na hitnost rješavanja problema energetske stabilnosti FBiH i potrebu diverzifikacije izvora i pravaca snabdijevanja prirodnim plinom, što je jedna od međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo da je Predstavnički dom Parlamenta FBiH na sjednici održanoj 21. decembra 2021. godine već usvojio Prijedlog Zakona o plinovodu "Južna interkonekcija Bosna i Hercegovina i Republika Hrvatska", ali da je on skinut sa dnevnog reda Doma naroda Parlamenta FBiH, te da je aktuelni saziv Vlade FBiH povukao Prijedlog iz parlamentarne procedure.

"Uzimajući u obzir važnost i značaj usvajanja ovog zakonskog rješenja za energetsku stabilnost FBiH, pozivamo rukovodstvo Predstavničkog doma da ovaj Prijedlog uvrste na dnevni red prve naredne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH", saopćili su iz SDA.