|

Klub SDA: Pravdanjem nasilja SDP ugrožava živote ljekara i pacijenata

Klub SDA: Pravdanjem nasilja SDP ugrožava živote ljekara i pacijenata
142
A. P.
16.11.2019. u 15:52
79
komentara
142

dijeljenja
Klub SDA: Pravdanjem nasilja SDP ugrožava živote ljekara i pacijenata Foto: M. O./Klix.ba
Klub zastupnika SDA u Federalnom parlamentu osudio je, kako su naveli u saopćenju za javnost, nove pritiske SDP-a na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i direktoricu KCUS-a Sebiju Izetbegović.
"Upravo iz Vlade KS, koju čini i SDP, traje neprestana kampanja protiv ljekara Kliničkog centra, čime je i kreirana atmosfera koja je dovela do oružanih prijetnji dr. Edi Hasanbegoviću i njegovoj porodici. Ovakvim prijetnjama i unošenjem straha među doktore, ugrožava se cjelokupan zdravstveni sistem, a time i zdravlje hiljada pacijenata. Kako da ljekari normalno obavljaju svoj posao i spašavaju zdravlje i živote građana, ako su im ovakvim napadima svakodnevno ugroženi vlastiti životi?!", navode iz SDA.

Oni SDP osuđuju za neozbiljnost i harangu koja, kako ističu, motiviše ovakve nasilne napade na ljekare."Takvo huškanje je vidljivo i u njihovom saopćenju, gdje poslije formalne i blage osude napada, ponovo progovara jezik mržnje i pokušaj da se napad na ljekare i njihove porodice opravda. Što se tiče rezultata KCUS-a, SDP je posljednji koji to može kritikovati. U vrijeme kada je SDP bio na vlasti, KCUS je bio doveden na ivicu propasti, sa nagomilanim dugovima, korupcijom i potpunom dezorganizacijom", navode dalje iz SDA.

Oni dodaju da o radu menadžmenta na čelu sa prof. dr. Sebijom Izetbegović u proteklom mandatu najbolje govore činjenice i brojke, smanjena dugovanja i povećana efikasnost, te puna podrška nekoliko hiljada zaposlenih na KCUS-u.

"Izuzetak čini nekoliko pojedinaca koji su zbog svojih ličnih interesa, privatnih klinika i nespremnosti da se povinuju neophodnoj disciplini napustili Klinički centar", poručuje Klub zastupnika SDA u Federalnom parlamentu.
Prijavi grešku


Komentari (79)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...