{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Klub novinara Banja Luka: Lukač tvrdi da Vasković podriva i ruši institucije RS-a i MUP RS-a

30.12.2015. u 19:37
12
63
Klub novinara Banja Luka: Lukač tvrdi da Vasković podriva i ruši institucije RS-a i MUP RS-a
12
 
Klub novinara Banja Luka oglasio se saopćenjem za medije u vezi sa današnjom izjavom ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača u kojem komentariše pisanje novinara Slobodan Vaskovića o dešavanjima u Banjoj Luci tokom protesta Saveza sindikata RS-a sjednice Narodne skupštine RS-a. Saopćenje prenosimo u cijelosti.
Klub novinara Banja Luka smatra neprimjerenim današnji javni nastup i optužbe ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača u kojima se navodi da "Slobodan Vasković preko svoga bloga poziva na rušenje institucija i podriva institucije Republike Srpske, a naročito MUP RS".

Klub novinara podsjeća ministra Dragana Lukača da, ukoliko smatra da su navodi koje Slobodan Vasković iznosi na svom blogu neutemeljeni i neargumentovani, zaštitu može zatražiti u skladu sa zakonom o zaštiti od klevete umjesto što nečije pisanje kvalifikuje kao podrivanje institucija RS-a.

Klub novinara smatra da je ugrožena lična bezbjednost Slobodana Vaskovića i poziva institucije da mu pruže zaštitu, jer bi svaki verbalni ili bilo kakav drugi eventualni napad na njega sada mogao biti doveden u vezu upravo sa optužbama ministra Dragana Lukača.

Klub novinara osuđuje svako neargumentovano pisanje i iznošenje neistinitih navoda u javnosti i predstavnike novinarske zajednice podsjeća na obavezu strogog poštovanja etičkih kodeksa, a institucije Republike Srpske poziva da poštuju građanska prava svakog pojedinca i pravo na javno i slobodno iznošenje mišljenja, saopćeno je iz Kluba novinara Banja Luka.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: