{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Klub delegata srpskog naroda nije dostavio prijedloge za potpredsjedavajućeg Doma naroda

F
15.1.2015. u 22:22
3
9
Klub delegata srpskog naroda nije dostavio prijedloge za potpredsjedavajućeg Doma naroda
3
Nakon što su na konstituirajućoj sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije BiH uručeni certifikati o dodjeli mandata još uvijek traje pauza.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Naime, Klub delegata srpskog naroda nije dostavio prijedloge za potpredsjedavajućeg Doma, kao ni za izbor potpredsjednika Federacije BiH.

"U Klubu delegata srpskog naroda nismo imali kandidata za potpredsjednika Federacije, koji bi imao potrebnu većinu odnosno četiri potpisa", rekao je šef Kluba delegata srpskog naroda Slaviša Šućur tokom pauze.

To znači da kandidat Demokratske fronte za potpredsjednika Federacije Slobodan Šoja nije dobio potrebnu većinu u Klubu delegata srpskog naroda.

Također, Šućur je pojasnio da se ni jedan kandidat sa tom većinom nije pojavio kada se radi o izboru potpredsjedavajućeg Doma iz reda srpskog naroda.

"Očekujemo da će se neko pojaviti sa odgovarajućim brojem potpisa za potpredsjednika Federacije ili da će neko od delegata, što je po Poslovniku o radu moguće, predložiti kandidata za rukovodstvo Doma", poručio je Šućur.

Kandidatkinja za predsjedavajuću Doma naroda Lidija Bradara potvrdila je da je svih 17 delegata u Klubu delegata hrvatskog naroda jednoglasno donijelo odluku o kandidaturi predsjedavajuće ovog Doma, dodajući da je jednoglasno potpisana potpora Marinku Čavari da bude izabran za predsjednika Federacije BiH.

Klub delegata bošnjačkog naroda predložio je Meliku Mahmutbegović za potpredsjednicu Federacije BiH.

Privremena komisija za izbor i imenovanje Doma naroda potvrdila je da je za predsjedavajuću Doma predložena Lidija Bradara iz reda hrvatskog naroda, a za potpredsjedavajućeg Jasenko Tufekčić iz reda bošnjačkog naroda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: