|

Klovnovi izmamili osmjehe hrabrih mališana na Klinici za dječije bolesti u Tuzli

Klovnovi izmamili osmjehe hrabrih mališana na Klinici za dječije bolesti u Tuzli
138
F
FENA
27.4.2019. u 10:43
2
komentara
138

dijeljenja
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka" i neprofitna organizacija Tuzlanska Amica organizirali su posjetu Klinici za dječije bolesti UKC Tuzla, a s njima u posjeti bila je i grupa ljudi iz Forlija iz italije "Vivamo in positive“ (Živimo pozitivno), koji se bave klovnovskom terapijom.
Veselo druženje imalo je jedan veliki cilj, a to je pronaći velike dječije osmijehe i pomoći im da se 'rode', saopćeno je iz Udruženja Srce za djecu.

Poseban fokus je stavljen na Odjeljenje za hematologiju i onkologiju i Ambulantu za hematologiju i onkologiju gdje su se klovnovi potrudili usrećiti najveće heroje, djecu koja su oboljela od raka te koja prolaze teško i zahtjevno bolničko liječenje te uljepšati im boravak i stvoriti pozitivne uspomene na bolnicu.

Klovnovi i predstavnici obje organizacije su naišli na uzbuđenje, osmijehe, radoznalost i sreću hrabrih mališana sa svih odjeljenja.

Mnogo oduševljenja je izazvala mala predstava koju su izveli klovnovi, kao i životinje pravljene od balona.

"Svi zajedno imali smo danas jedan cilj, a to je izmamiti osmijehe što više djece. S ponosom mogu reći da smo ispunili cilj i uživali u najljepšem zvuku na svijetu, zvuku dječijeg kikota", navode iz Udruženja "Srce za djecu oboljelu od raka".
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...