{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kljuić ostaje kandidat SDU za gradonačelnika Sarajeva

F
21.3.2013. u 13:52
89
50
Kljuić ostaje kandidat SDU za gradonačelnika Sarajeva
89
Kljuić ostaje kandidat SDU za gradonačelnika Sarajeva
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Na proširenoj sjednici rukovodstva Socijaldemokratske unije (SDU) BiH s klubom vijećnika SDU-a u Gradskom vijeću Grada Sarajeva utvrđeno je da je atmosfera zastoja oko izbora novog gradonačelnika Sarajeva stvorena zbog stava Naše stranke koji kažu da je za njih neprihvatljiv predloženi kandidat SDU-a Stjepan Kljuić.
Ocjena rukovodstva SDUBiH je da niti jedan politički subjekt koji praticipira u ovom procesu unutar Gradskog vijeća nije do sada iznio valjan argument protiv izbora Stjepana Kljuića za gradonačelnika Sarajeva.

Iza javno iznešenih kriterija Naše stranke za izbor gradonačelnika krije se njihova osnovna teza koju su nedavno javno izrekli čelnici te stranke da je dosta više vremena '92-'95, stava su u SDU-u.

"Ta teza za SDU je neprihvatljiv argument, a posebno ne predstavlja politički kriterijum za izbor gradonačelnika Sarajeva", stoji u saopćenju SDU-a BiH.

Rukovodstvo SDU-a, ističe se u saopćenju, ponosno je na ulogu koju su čelni ljudi SDU-a imali u najtežim trenucima za odbranu BiH.

Nakon obavljene rasprave, jednoglasan stav rukovodstva SDU-a i Kluba vijećnika SDU-a u Gradskom vijeću Grada Sarajeva je da SDU ostaje pri svom prijedlogu kandidature Stjepana Kljuića za gradonačelnika Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: