Komentari (81)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hvala Safetu Zajku, Safetu Hadzicu, Enveru Šehoviću, Safetu Isoviću i svim ostalim borcima koji su polozili svoje zivote za odbranu domovine i šehera!
Kakve pobjede, 4 godine mrcvarenja u kotlini na dometu pištolja bukvalno! Safet Zajko planiro deblokirat grad roknuli ga naši, Juka htio izvršit deblokadu preko Ilidže, otjerali ga, ljude mu zatvorili u logor Tarčin silosi, mučili ih ko da su chetnnici!
djeca su snajperima i topovskim granatama, navođenim maljutkama, ubijana masakrirana i ostajala bez dijelova tijela, pojedinačno i u grupama, kao i svi građani sarajeva, s tim što su djeca bila izloženija jer su neopreznije boravili na otvorenijim prostorima. neka se gospodin obrati matičnom uredu ili udruženju civilnih žrtava rata, dobiće i knjigu koja je javno objavljjena o tome, i sve drugo. neka se uživi u svaki pojedinačni slučaj ako mu mogne u dušu stati.
Na Skenderiji su bili Vikićevi specijalci,Kerim,Ćelo,Juka,Dedo i naša raja je srcem i tijelima odbranila Sarajevo i BiH.
SRBA IMA KAO LISTA , JASENOVAC I GRADIŠKA
Komandant VPABiH Ismet Bajramovic Celo je predvodio svoje vojnike u svakoj pobrojanoj akciji u prvom dijelu teksta.Ondasnja raja je bila itekako zahvalna dok danasnji doseljenici nipodastavaju zasluge.
Ćelo je bio legenda i heroj .
Kad vidim kako se lavovski Ukrajinci bore protiv Ruskog okupatora, nemogu da se ne podsjetim kako su se nase Sarajlije borile protiv okupatora u 90tim. I to bez ikakve materijalne podrske. Pocevsi rat bez oruzja, u tenama i farmerkama. Pravi heroji!
E da, hitno proguglajte kada je formirana VRS, teško da ste imali posla snjom 5. Aprila...
Pa ko su onda bili Beli orlovi? Srednjoškolska ekskurzija
I onda se probudite iz snova i vidite u kojoj ste bedi završili...
i srbi u jos vecoj bijedi
Veliko hvala svim komandirima i vojnicima na odbrani Sarajeva i cjele BiH, veliko hvala Pakistanu i Maleziji na protivtenkovskim raketema i municijom. Sa Pakistanskim raketama je samo u Sarajevu uništeno preko 25 četničkih transportera i 10 tenkova, a u drugim djelovima Bosne je ARBiH razvaljivala četničke tenkove sa njihovim raketama! 🇧🇦❤️🇵🇰 ❤️🇲🇾
Jesmo gurnuti u belaj ko budale.
A zasto se konstantno ranimira prica o zadnjem ratu??? Neka je to je OK, ali zasto bar na ovaj dan neko ne napise nesto o oslobodjenju Sarajeva ili BiH 1945. zasto sve mora zavrsiti u kosari dnevne politike. Bacamo heroje antifasistickog pokreta na smece istorije...
Sarajevo je 1945. godine pokoreno od još goreg neprijatelja.
Za vojnu analizu je odbrana Sarajeva od JNA i cetnika na vec opkoljeni grad sa takvim naoruzanjem a protiv slabo ili bolje reci nikakvog naoruzanja nasih teritorijalaca
Sarajevo se i danas napada iz Zagreba i Beograda, samo je danas manje branitelja nego tad
Mislim da vi koji pišete komentare niste ni o sjetili rata. struja i voda kad vam nestane na par sati za kukate.