{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Klizište u Kikačima uništilo mezarje i nekoliko kuća

19.5.2014. u 17:56
3
1
Klizište u Kikačima uništilo mezarje i nekoliko kuća
3
Klizište u kalesijskoj mjesnoj zajednici Kikači u potpunosti je uništilo mjesno mezarje u mahali Kundakovići, dok je nekoliko kuća porušeno ili oštećeno.
Predsjednik mjesne zajednice Sabahudin Sakić, geolog po struci, kaže kako je potporni zid štitio dio mezarja, ali da ga je vodena bujica odnijela pedesetak metara.

"Taj podatak govori kakva se sila sručila na ovaj kraj. Trenutno sa sigurnošću ne možemo govoriti o broju uništenih mezara. Zasigurno će uslijediti ekshumacija, identifikacija i potom kolektivna dženaza", kaže Sabahudin Sakić.

U visinskom dijelu mahale Kundaković život, kako kaže Sakić, najvjerovatnije neće biti moguć. Baš kao i u obližnjim Paraćima i Horozovini.

"Na vrijeme smo izmjestili ugroženo stanovništvo i sretni smo što niko nije povrijeđen. Situacija je teška i sigurno je da ćemo godinama sanirati štete", govori Sakić.

Pored mahale Kundakovići na prostoru ove mjesne zajednice ugroženi su stanovnici Ćivića brda i Gornjih Kikača.

Mještani govore kako imaju dobru saradnju sa Civilnom zaštitom i volonterima koji su im pritekli u pomoć. Brine ih, kako kažu, neizvjesnost i sudbina njihove imovine koja se našla na udaru prirodnih nepogoda.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: