{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Klinika za ortopediju KCUS-a formalizirala saradnju s kolegama iz Slovenije

F
30.3.2015. u 17:43
0
3
Klinika za ortopediju KCUS-a formalizirala saradnju s kolegama iz Slovenije
0
Klinika za ortopediju KCUS-a formalizirala saradnju s kolegama iz Slovenije
Predstavnici Ortopedske bolnice Valdoltra iz Slovenije i Klinike za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) danas su potpisali Memorandum o saradnji.
Saradnja tih ustanove traje već dugi niz godina, a od 2010. godine je intenzivirana.

Direktor hirurških disciplina KCUS-a Haris Tanović je kazao da je ovo svečani trenutak jer je dugogodišnja saradnja formalizirana.

Podsjetio je da se saradnja od 2010. godine razvijala u nekoliko smjerova, u naučnom, stručnom, edukativnom i drugim pravcima.

"Sada je formalno definirano i u kojim pravcima će saradnja biti nastavljena", rekao je Tanović.Šef Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS-a Ismet Gavrankapetanović je podsjetio na saradnju još iz bivše Jugoslavije.

Naglasio je da je neposredno poslije rata u BiH saradnja obnovljena i da su krenuli zajednički operativni zahvati u Sloveniji i u Sarajevu.

Kazao je da je od velike važnosti da saradnja bude nastavljena, ali da tu praksu nastave i nove generacije.

Direktor Ortopedske bolnice Valdoltra Radoslav Marčan je istakao da je uvijek imao želju da saradnja bude označena dokumentom.

"Prije godinu i po sam preuzeo dužnost direktora i sjetio sam se starih prijatelja, sada smo dokumentirali našu saradnju. Moj cilj i želja je da mladi iz Sarajeva dolaze kod nas u Valvotru i da naši dolaze u Sarajevo, jer smatram da cijeli život učimo i da uvijek imamo šta naučiti", kazao je Marčan.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: