{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Klas obradovao mnoge bajramskim paketima

F
28.8.2011. u 11:42
0
6
Klas obradovao mnoge bajramskim paketima
0
Štićenici i korisnici Dječijeg doma Bjelave, Gerontološkog centra Sarajevo, Narodne kuhinje Merhamet Banja Luka, Crvenog krsta Banja Luka, Egipatskog dječijeg sela Mostar, Centra za stare i iznemogle osobe Mostar, Socijalno-pedagoške životne zajednice Bihać i Narodne kuhinje Merhamet Bihać, obradovani su poklon paketima proizvoda prehrambene kompanije Klas d.d. Sarajevo.
U ponedjeljak, 29. augusta, donacije će biti uručene i Narodnoj kuhinji "Imaret" i Domu za nezbrinutu djecu u Tuzli.

Riječ je o velikoj tradicionalnoj humanitarnoj akciji koju Klas, uoči blagdana, provodi na teritoriji cijele BiH, a čiji je cilj pomoći najosjetljivijim i socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

"Naše opredjeljenje je da, umjesto kupovine poklona za poslovne partnere i objave prazničnih čestitki u medijima, organiziramo podjelu donacija onima kojima je pomoć zaista potrebna. Ovog puta, uoči Ramazanskog bajrama, odabrali smo deset ustanova koje brinu o socijalno ugroženim kategorijama stanovništva iz Mostara, Tuzle, Bihaća, Banje Luke i Sarajeva, i za njih pripremili proizvode iz našeg asortimana, kao što su brašno, tjestenina, palenta, konditorski program", objasnila je Irmela Cero, saradnik za odnose s javnošću Klas d.d. Sarajevo.

O značaju ovakvih humanih gestova najbolje svjedoče reakcije i iskrena zahvalnost svih onih kojima su donacije uručene.

"Broj korisnika javnih kuhinja se iz godine u godinu, nažalost, povećava i svaka donacija prehrambenih proizvoda nama je dobrodošla. Drago nam je što ste među brojnim ustanovama iz BiH odabrali javnu kuhinju u Bihaću", rekao je Fikret Draganović, uime Merhameta Bihać.

Atifa Sadiković, šef finansijsko-računovodstvene službe Gerontološkog centra u Nedžarićima, zahvalila je Klasu i kao dobavljaču i kao donatoru na isporukama kvalitetne i higijenski ispravne hrane, proizvedene u skladu s međunarodnom priznatim standardima upravljanja kvalitetom ISO, HACCP i HALAL.

I u Dječijem domu "Bjelave" bili su obradovani, kako rekoše, dobrim primjerom društvene odgovornosti domaćih kompanija. U vrijeme posjete predstavnika Klasa u domu su se nalazili samo najmlađi štićenici, dok su se ostali pripremali za odlazak na jednodnevni izlet na Igman, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Klas d.d. Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: