biznis
0

Klas dijeli stipendije, ali i zimnicu, za sretno djetinjstvo

Sarajevo-x.com
I pored otežanih uslova privređivanja, prouzrokovanih globalnom finansijskom krizom, Klas slijedi svoje opredjeljenje društveno odgovorne kompanije, pomažući socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

U saradnji s Centrom za kreativno odrastanje Klas putem programa ''Stipendije za sretno djetinjstvo'' redovno stipendira dva učenika osnovnih škola iz Sarajeva, N. R. i M. H. Danas su ovim učenicima i njihovim porodicama uručene zimnice, poklon-paketi Klasovih prehrambenih proizvoda.

''Djeca su naša budućnost i najveće blago svakog društva. Rado se odazivamo pozivima za pomoć djeci, posebno iz socijalno ugroženih porodica, kako bismo doprinijeli njihovoj boljoj budućnosti. Kada smo u prilici podržavamo i razne školske aktivnosti, od takmičenja i dana škole do odlaska na ekskurzije'', rekla je Irmela Cero, saradnica za odnose s javnošću Klasa d.d. Sarajevo.

Samohrana majka Milena uputila je iskrene riječi zahvalnosti Klasu, kazavši da joj, pored redovne stipendije, mnogo znači i donacija prehrambenih proizvoda, jer ima dvije kćeri koje školuje, ali i neriješeno stambeno pitanje.

''Zahvaljujući vama moj sin, kao dijete s posebnim potrebama, ima mogućnost da uči i napreduje uprkos svom hendikepu. Vi mi pomažete da sačuvam vjeru u ljude i pomažete jednoj samohranoj majci da skine bar jednu zvijezdu s neba za svog sina'', kazala je Mirsada, druga samohrana majka.