BiH
8

KJKP Rad: Biciklistička staza još nije gotova, naravno da neće prolaziti kroz autobusku stanicu

Klix.ba
Nakon što je portal Klix.ba jučer objavio priču o biciklističkoj stazi koja na Alipašinom Polju prolazi direktno kroz stajalište za autobus, oglasio se i izvođač radova, KJKP Rad iz Sarajeva.

Iz KJKP Rad navode kako biciklistička staza, čiju izgradnju finansiraju Grad Sarajevo i Direkcija za puteve Kantona Sarajevo, još uvijek nije završena i to je jasno naznačeno na tablama na kojima piše: BICIKLISTIČKA STAZA U IZGRADNJI.

"Tek kada bude završena i zvanično predata na korištenje građanima Sarajeva, moći će se govoriti o pogreškama i manama koje su eventualno napravljene. Naravno da staza neće prolaziti kroz autobuska stajališta jer će ona biti izmještena, a Direkcija za puteve Kantona Sarajevo, kao jedan od investitora, je već poslala zahtjev preduzeću Europlakat za izmještanje stajališta", navode iz ovog preduzeća.

Izvođač radova na izgradnji biciklističke staze je KJKP Rad, a u ovoj fazi izgradnje, staza prolazi samo kroz općinu Novi Grad, sa obje strane saobraćajnice Bulevar Meše Selimovića.