{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Kiseljačke mažoretkinje su "bronzane kraljice"

S
6.7.2011. u 10:16
0
0
Kiseljačke mažoretkinje su "bronzane kraljice"
0
Kiseljačke mažoretkinje su "bronzane kraljice"
Kiseljačke mažoretkinje trenutno imaju status "bronzanih kraljica" u kategoriji juniora - štap prema posljednjem državnom prvenstvu FBIH održanom u Mostaru.
Time što su treće u državi u toj kategoriji djevojke su dokazale da je udruženje, koje je osnovano u februaru 2009. godine, zasluženo popraćena brojnim epitetima.

Brojnim javnim i privatnim događanjima, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u Hrvatskoj, a u skorije vrijeme i u Makedoniji, ove mlade djevojke dale su poseban štih. Atraktivne koreografije, pokreti i osmijeh krase svaki njihov nastup, čime plijene veliku pažnju.


Jedine mažoretkinje u Srednjobosanskom kantonu imaju oko 50 članica podijeljenih u tri grupe: dječiji sastav, kadeti i juniori. Predstavljaju ponos grada Kiseljaka, a najviše su nastupale u Sarajevu, Širokom Brijegu, Čapljini, Kreševu, Fojnici, Banjoj Luci, Mostaru, Žepču, Visokom i Busovači, te na festivalima poput Kid's Festivala, Sarajevske zime, SFF-a i Avonove Šetnje za život.

Sredinom augusta ove mažoretkinje će jedine iz BiH učestvovati na Internacionalnom festivalu mažoretkinja i puhačkih orkestara u Makedoniji. Po povratku ih očekuje veliki zadatak, evropsko prvenstvo u Zagrebu.


Svi zainteresovani mogu im se javiti na e-mail [email protected] i o njihovim uspjesima čitati na blogu kissmazoretkinje.blog.hr.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: