sport
0

Gimnastičarke Olimpika ambasadorice Sarajeva i BiH

Sarajevo-x.com
Svakog vikenda u mjesecu maju vrijedne ritmičke gimnastičarke KRSG "Olimpik“ putuju na međunarodna takmičenja i u Sarajevo donose medalje, kao prave ambasadorice ovog grada i BiH. Njihovi rezultati zaista potvrđuju da s pravom nose titulu najuspješnije ekipe Kantona Sarajevo za 2010.
  1. maja na internacionalnom turniru "5th Spring Friendly Club Competition" održanom u u Beogradu učestvovalo je oko 200 takmičarki iz Češke, Mađarske, Rusije, Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, te Slovačke.

Dea Muminović osvojila je odlično drugo mjesto u vježbi s obručem, a Amila Hodžić kući je donijela bronzanu medalju osvojenu u jakoj konkurenciji seniorki u vježbi s obručem.

  1. maja djevojčice su otputovale u Pulu i uspješno branile boje Kluba na međunarodnom turniru u ritmičkoj gimnastici "Gazela Cup 2011“.

Ena Meholjić osvojila je drugo mjesto u vježbi s obručem, a Ajša Mujačić bila je bronzana u vježbi bez rekvizita. Almedina Zajko osvojila je 7. mjesto u vježbi s loptom na ovom međunarodnom turniru među 100-tinjak takmičarki iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Italije i Češke.

"I dalje se vrijedno pripremamo i svakodnevno treniramo jer slijede nova takmičenja na koja će otići naše takmičarke: zadnji vikend u maju idemo na dva takmičenja. U Zagrebu ćemo učestvovati na tradicionalnom 31. Svibanjskom turniru Gimnastičkog Kluba Maksimir, a u Ljubljani naše djevojčice takmičiće se na 7. prijateljskom turniru u organizaciji KŠRG Šiška Slovenija. Nadam se da ćemo kraj ovog uspješnog razdoblja proslaviti na našem turniru 'OLIMPIK 2011', koji se tradicionalno održava svake godine početkom juna u okviru Novogradskih dana u Sarajevu. Ove godine očekujemo oko 300 takmičarki iz Regiona i Evrope i nadamo se dobroj organizaciji i dobrim rezultatima", izjavila je Hidajeta Glavinić glavna trenerica KRSG Olimpik.