Samo u Sarajevu
0

FOTO / Kiša pada i u tramvaju, putnici otvorili kišobrane

Piše: A. K.
Kada ste u Sarajevu, očekujte i neočekivano, pa i to da nakon napornog radnog dana, povratka sa fakulteta, iz škole ili sa kafe, kada sklonište od kiše potražite u tramvaju, tu i pokisnete.
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Takva situacija zadesila je putnike GRAS-ovog tramvaja na liniji Baščaršija - Ilidža, koji su morali otvoriti kišobrane kako bi se zaštitili od kiše, koja je uredno padala i u vozilu.

Dvije putnice su sjele na slobodna sjedišta, sretne što će do svoje stanice moći malo odmoriti, a onda su shvatile da tramvaj prokišnjava tačno iznad njihovih glava.

Brzo su se snašle, pa su uz smijeh ostalih putnika u tramvaju otvorile kišobran. Nekoliko putnika izvadilo je svoje mobitele sa kamerama i zabilježilo ovu neobičnu situaciju.

Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Sarajlijama nije trebalo mnogo vremena da počnu zbijati šale i na ovaj račun, pa su se već počeli smišljati izgovori ukoliko revizori uđu u tramvaj.

"Reći ću im da mi se karta raspala od kiše", rekao je domišljati putnik, dok je žena srednjih godina rekla da će revizore pitati kada će početi dijeli kišobrane na ulazima u tramvaj.

Nismo kontaktirali nadležne službe ovog preduzeća u vezi sa slučajem, ali ne sumnjamo kako bi odgovor glasio: "Za prokišnjavanje tramvaja jedino nije kriv GRAS".