BiH
0

Kiša gasi požare u Hercegovini

FENA
Kiša koja je počela da pada gasi požare koji su danima buktali u Hercegovini, potvrđeno je iz Uprave Civilne zaštite RS-a.

Na području općine Ljubinje kiša je ugasila požare, a ugašena je i vatra na području planine Bjelasice u Gacku. Na planini Velež u Nevesinju požar nije u potpunosti ugašen, ali je kiša padala tokom prijepodneva, preciziraju iz Civilne zaštite.

U rejonu Baljci na području općine Bileća još je aktivan požar, ali slabijeg intenziteta, zahvaljujući kiši koja je počela da pada. I na području općine Istočni Mostar požar na planini Velež i na brdu Osredak također nije u potpunosti ugašen, iako je kiša padala prije podne.

Požar na staroj deponiji smeća u naselju Novo selo u općini Kotor-Varoš i dalje je aktivan, ali je pod kontrolom, dok se dim s deponije širi i na terenu su vatrogasci i tri cisterne.

Lokaliziran je požar u rejonu Stolac, u općini Višegrad, ali se prati stanje na požarištu.

Civilna zaštita obaviještena je od vršioca dužnosti gradonačelnika Trebinja Dobroslava Ćuka i od načelnika općine Istočni Mostar Radovana Palavestre da je prestala potreba za angažiranjem helikoptera u gašenju požara na ovim područjima.