{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


I nakon kiše pojedina požarišta na području Hercegovine aktivna

S
6.9.2012. u 09:28
1
1
I nakon kiše pojedina požarišta na području Hercegovine aktivna
1
I nakon kiše pojedina požarišta na području Hercegovine aktivna
Kiša koja je noćas padala na području Hercegovine nije u postpunosti ugasila sve požare, pa se na pojedinim požarištima u Istočnom Mostaru, Nevesinju i Bileći i dalje dežura.
Načelnik štaba Civilne zaštite Trebinje Mirko Ćurić Srni je potvrdio da su vatrogasci, pripadnici Civilne zaštite, Centra za gazdovanje kršom i jedinice Hidrolektrana na Trebišnjici uspjele juče da lokalizuju sve požare na području grada, a da je kiša noćas doprinijela da se ona požarišta koja su tinjala ugase, ali sa i dalje nadgledaju.

Ćurić kaže da je ne području grada noćas palo 3,2 litra kiše po metru kvadratnom.

Načelnik Regionalnog centra Civilne zaštite Radoslav Prelo Srni je rekao da u Ljubinju noćas nije padala kiša, pa su pojedina požarišta i dalje aktivna, kao i na području Bileće.

U Nevesinju je jutros počela da pada kiša, pa se očekuje da će požarišta u toku dana biti u velikoj mjeri ugašena.

Na području Istočnog Mostara i dalje aktivan požar u rejonu Veleža gdje je vatra zahvatila visoku šumu i teško je ugasiti. Stanje na ovom području bit će praćeno tokom dana, nakon čega će biti poznato da li će biti potrebno dejstvo helikoptera.

Na planini Bjelasnici u Gacku požar je u velikoj mjeri ugašen.

Pripadnici hercegovačkih službi za gašenje već dva mjeseca danonoćno se bore sa vatrenom stihijom koja je zahvatila hiljade hektara površine.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: