Vrijeme u BiH
282

Kiša će nas pratiti do polovine maja

Piše: Dž. Č.
Iako je najavljena stabilizacija vremena krajem aprila, kako saznajemo iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), nestabilno vrijeme, oblaci, kiša i pljuskovi u našoj zemlji bi se mogli zadržati do polovine maja.

Na prostoru BiH narednih dana, pa sve do 24. aprila doći će do prodora hladne zračne mase, koja će usloviti pretežno oblačno i hladno vrijeme sa kišom i snijegom.

Intenzivnije padavine očekuju se 18. i 19. aprila. Također, kako saznajemo, kiša bi mogla pokvariti i brojnim građanima proslavu 1. maja, Međunarodnog praznika rada.

"Generalno će biti nestabilno vrijeme od sutra, što će se zadržati do kraja aprila. Međutim, ne možemo govoriti o stabilizaciji vremena ni početkom maja. Stalno će biti padavina bez lijepog vremena", kazali su nam iz Odsjeka za vremenske analize i prognoze FHMZ-a BiH.

Jutarnja temperatura zraka narednih dana kretat će se od -4 do 2 u Bosni, a u Hercegovini do 7 stepeni celzija. Najviša dnevna temperatura zraka će biti uglavnom oko 8, na jugu zemlje do 14 stepeni.

Od 25. aprila, dnevna temperatura će biti u laganom porastu i dosezat će do 18 stepeni.