{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kina Vijeću ministara BiH stavlja na raspolaganje osam miliona juana

F
17.9.2015. u 12:01
8
42
Kina Vijeću ministara BiH stavlja na raspolaganje osam miliona juana
8
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak i ambasador Narodne Republike Kine u BiH potpisali su i razmijenili, u Ministarstvu vanjskih poslova BiH, Nota sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Narodne Republike Kine prema kojem Vlada NR Kine Vijeću ministara BiH stavlja na raspolaganje osam miliona juana bespovratne pomoći.
Navedena sredstva će se koristiti za realizaciju projekata o kojima će se Bosna i Hercegovina i Kina dogovoriti, naknadnim potpisivanjem sporazuma između dvije strane.

Ministar Crnadak je povodom potpisivanja Nota sporazuma uime BiH izrazio zahvalnost Vladi Narodne Republike Kine na pomoći u navedenom iznosu, kao i za svu podršku koju Kina pruža Bosni i Hercegovini.

Također, ministar Crnadak je zahvalio ambasadoru Chunfengu lično na njegovom doprinosu daljnjoj izgradnji izuzetno dobrih i prijateljskih odnosa dvije zemlje tokom mandata u BiH, kao i za doprinos zaključivanju Nota sporazuma.

Ambasador Chunfeng je istaknuo da je potpisanim sporazumom definirana pomoć znak prijateljstva Vlade NR Kine i kineskog naroda prema Vijeću ministara BiH i narodima u Bosni i Hercegovini.

Ministar Crnadak je izrazio uvjerenje da će sredstva koja je osigurala Vlada NR Kine biti na odgovarajući način implementirana, kroz konkretne projekte od kojih će korist imati što je moguće veći broj građana cijele BiH, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: