BiH
146

Kenan zbog nedostatka novca nije mogao na turnire, a sada je državni prvak

Piše: E. G.
Kenan Jašarević (u sredini) sa  Adijem Šećibovićem (lijevo) i Asmirom Burakom (desno)
Kenan Jašarević (u sredini) sa Adijem Šećibovićem (lijevo) i Asmirom Burakom (desno)
Stonoteniski klub "Sana" iz Ključa već godinama niže uspjehe na turnirima, a njihov član Kenan Jašarević državni je prvak u kategoriji subkadeta.

Nakon osvajanja titule prvaka BiH u ekipnoj konkurenciji Jašarević je sezonu krunisao i titulom prvaka države i u pojedinačnoj konkurenciji. Državno prvenstvo u kategoriji subkadeta održano je jučer u Foči, a Jašarević je briljirao. U osam odigranih mečeva nije izgubio nijedan set.

U finalnom meču Kenan je u tri seta pobijedio Zeničanina Adija Šećibovića i time sebi osigurao prvo mjesto u državi. Treće mjesto podijelili su Asmir Burak iz Viteza i Marko Šimunović iz Mostara.

Kenan Jašarević je dječak koji je prošle godine u maju dospio u žižu zanimanja bosanskohercegovačke javnosti, nakon što je morao napustiti turnir u Zagrebu na kojem je pobjeđivao, jer on i njegov klub nisu imali novca da ostanu do kraja. Talentirani mladi stonoteniser se morao vratiti kući sa suzama u očima.

Portal Klix.ba je tada objavio priču o Kenanu da bi se već istog dana javili sponzori i odlučili pomoći mladom stonoteniseru. Kenan je osvojivši titulu državnog prvaka u svojoj kategoriji opravdao povjerenje i potvrdio da se investicija u mlade i talentirane sportiste, umjetnike, studente... u BiH itekako isplati.