Kantonalni sud u Sarajevu
0

Kenan Čehić se izjasnio da nije kriv za razbojništvo u kladionici Derby

Piše: A. Jahić
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
Kenan Čehić, koji se sumnjiči da je 15. februara ove godine pokušao izvršiti razbojništvo u pokušaju u kladionici Derby Betshop u sarajevskom naselju Ciglane, u srijedu se pred Kantonalnim sudom u Sarajevu izjasnio da nije kriv.

Prema navodima optužnice, Čehić je zajedno sa ubijenim Alenom Makašem navedenog dana oko 18.50 sati ušao u kladionicu u namjeri da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist.

Dok se nalazio u kladionici, Čehić je gledao teletekst, a potom prišao izlaznim vratima i Makašu rekao da nema nikoga. Potom je Makaš sa pištoljem u ruci prišao pultu gdje se nalazila uposlenica Amela Džindo i u nju uperio pištolj tražeći da mu preda novac.

U tom momentu ona je, bojeći se za svoj život, izvadila pištolj i usmjerila ga u pravcu Makaša. Tada je došlo do obostrane pucnjave. Džindo je hicem iz pištolja usmrtila Makaša, dok je on njoj hicima iz pištolja nanio povrede opasne po život.

Čehić je nakon pucnjave pobjegao iz kladionice, a usput je odbacio nož i hiruršku rukavicu koje je imao kod sebe na ulasku u objekat.