{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kebo razgovarao s predstavnicima Accounta: U BiH nema nedodirljivih

23.5.2013. u 15:15
0
1
Kebo razgovarao s predstavnicima Accounta: U BiH nema nedodirljivih
0
Kebo razgovarao s predstavnicima Accounta: U BiH nema nedodirljivih
Potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo primio je danas predstavnike Antikorupcijske mreže u BiH Account i Centra za razvoj medija i analize Crma, Eldina Karića i Dženanu Alađuz.
Povod za razgovor bila je saradnja potpredsjednika Kebe za nevladinim antikorupcionim sektorom i podrška kako bi obračun sa mitom, korupcijom i kriminalom bio efikasniji.

Predstavnici Accounta i Centra za razvoj medija i analize zatražili su od potpredsjednika FBiH Mirsada Kebe podršku za dvije inicijative: usvajanje Zakona o zaštiti prijavitelja korupcije i izmjenama postojećeg Zakona o javnim nabavkama, koji je, kako su kazali, nedovoljno dobar kako bi spriječio korupciju u Javnim nabavkama koje su trenutno jedan od najvećih riznica korupcije.

Potpredsjednik Kebo će već u narednim danima dati pismenu podršku Accountu i sve ostale vrste podrške, jer, kako je kazao, civilni sektor ima ogroman značaj u neminovnom obračunu sa mitom, korupcijom i organiziranim kriminalom.

"Javno mnijenje treba pripremati na izgradnju pravne države i činjenicu da u ovoj državi nema nedodirljivih", kazao je potpredsjednik Kebo i dodao da je već stvorena kritična masa koja doprinosi obračunu sa svim vrstama mita, korupcije i kriminala zbog koga ispaštaju građani ove zemlje.

"Narodi i građani od kojih više od polovine žive na rubu egzistencije, a koji zaslužuju život dostojan čovjeka su ti koji trebaju biti fokus pažnje vlasti, a ne interesi pojedinih dužnosnika i zato je odgovornost svih razina vlasti da eliminiše sve što stoji na putu izgradnje pravne i moderne evropske države", kazao je, pored ostalog potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: