{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kebo razgovarao s predstavnicima Accounta: U BiH nema nedodirljivih

23.5.2013. u 15:15
0
1
Kebo razgovarao s predstavnicima Accounta: U BiH nema nedodirljivih
0
Kebo razgovarao s predstavnicima Accounta: U BiH nema nedodirljivih
Potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo primio je danas predstavnike Antikorupcijske mreže u BiH Account i Centra za razvoj medija i analize Crma, Eldina Karića i Dženanu Alađuz.
Povod za razgovor bila je saradnja potpredsjednika Kebe za nevladinim antikorupcionim sektorom i podrška kako bi obračun sa mitom, korupcijom i kriminalom bio efikasniji.

Predstavnici Accounta i Centra za razvoj medija i analize zatražili su od potpredsjednika FBiH Mirsada Kebe podršku za dvije inicijative: usvajanje Zakona o zaštiti prijavitelja korupcije i izmjenama postojećeg Zakona o javnim nabavkama, koji je, kako su kazali, nedovoljno dobar kako bi spriječio korupciju u Javnim nabavkama koje su trenutno jedan od najvećih riznica korupcije.

Potpredsjednik Kebo će već u narednim danima dati pismenu podršku Accountu i sve ostale vrste podrške, jer, kako je kazao, civilni sektor ima ogroman značaj u neminovnom obračunu sa mitom, korupcijom i organiziranim kriminalom.

"Javno mnijenje treba pripremati na izgradnju pravne države i činjenicu da u ovoj državi nema nedodirljivih", kazao je potpredsjednik Kebo i dodao da je već stvorena kritična masa koja doprinosi obračunu sa svim vrstama mita, korupcije i kriminala zbog koga ispaštaju građani ove zemlje.

"Narodi i građani od kojih više od polovine žive na rubu egzistencije, a koji zaslužuju život dostojan čovjeka su ti koji trebaju biti fokus pažnje vlasti, a ne interesi pojedinih dužnosnika i zato je odgovornost svih razina vlasti da eliminiše sve što stoji na putu izgradnje pravne i moderne evropske države", kazao je, pored ostalog potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: