BiH
0

Kebo povukao saglasnost na imenovanje članova Komisije za vrijednosne papire FBiH

Piše: J. H.
Mirsad Kebo (Foto: Klix.ba)
Mirsad Kebo (Foto: Klix.ba)
Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo odlučio je povuči potpis na prijedlog članova Komisije za vrijednosne papire Federacije BiH.

Kebo je danas poslao pismo u kojem predsjednika FBiH Živka Budimira, potpredsjednika Svetozara Pudarića i Predstavnički dom Parlamenta FBiH obaviještava da povlači saglasnost vezanu za imenovanje članova Komisije.

Kebo je Budimira u svom pismu zamolio da izmijeni svoju odluku o imenovanju jer, kako je naveo u pismu, kao potpredsjenik FBiH neće da bude sudionik rušenja pravnog poretka i da je njegova obaveza kao potpredsjednika Federacije i poštivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Podsjetimo, članovima Komisije mandat je istekao 2009. godine. Prijedlog o razrješenju starih članova i imenovanju novih koji je Budimir krajem jula predočio Parlamentu FBiH nije uvršten u dnevni red.

Prijedlog koji je iznesen u Parlamentu FBiH bio je imenovanje Enesa Gotovuše na mjesto predsjednika Komisije, Gordana Ćorića kao njegovog zamjenika i Adnana Zukića kao novog člana dok bi u Komisiji ostali Matej Živković i Milorad Rajlić.

Trenutno Komisijom za vrijednosne papire FBiH čiji je mandat istekao predsjedava Hasan Ćelam.