Kebo povukao saglasnost na imenovanje članova Komisije za vrijednosne papire FBiH

Piše: J. H./Klix.ba
16.9.2013. u 16:28
0
21
Kebo povukao saglasnost na imenovanje članova Komisije za vrijednosne papire FBiH
0
Kebo povukao saglasnost na imenovanje članova Komisije za vrijednosne papire FBiH Mirsad Kebo (Foto: Klix.ba)
Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo odlučio je povuči potpis na prijedlog članova Komisije za vrijednosne papire Federacije BiH.
Kebo je danas poslao pismo u kojem predsjednika FBiH Živka Budimira, potpredsjednika Svetozara Pudarića i Predstavnički dom Parlamenta FBiH obaviještava da povlači saglasnost vezanu za imenovanje članova Komisije.

Kebo je Budimira u svom pismu zamolio da izmijeni svoju odluku o imenovanju jer, kako je naveo u pismu, kao potpredsjenik FBiH neće da bude sudionik rušenja pravnog poretka i da je njegova obaveza kao potpredsjednika Federacije i poštivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Podsjetimo, članovima Komisije mandat je istekao 2009. godine. Prijedlog o razrješenju starih članova i imenovanju novih koji je Budimir krajem jula predočio Parlamentu FBiH nije uvršten u dnevni red.

Prijedlog koji je iznesen u Parlamentu FBiH bio je imenovanje Enesa Gotovuše na mjesto predsjednika Komisije, Gordana Ćorića kao njegovog zamjenika i Adnana Zukića kao novog člana dok bi u Komisiji ostali Matej Živković i Milorad Rajlić.

Trenutno Komisijom za vrijednosne papire FBiH čiji je mandat istekao predsjedava Hasan Ćelam.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (21)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: