BiH
0

Kebo posjetio Muzej "Alija Izetbegović"

Klix.ba
U povodu 10. godišnjice smrti Alije Izetbegovića, potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo posjetio je danas Muzej "Alija Izetbegović" i ovoj ustanovi uručio donaciju.

"Istinski vođa je onaj koji nosi baklju svjetlosti i ne nasljeđuje se, niti bira, već nastaje i ostaje u srcima običnih ljudi kao put za savladavanje strahova, stvaranje nade u onim vrijednostima i veličinama koje su po mjeri onih koji krvavo plaćaju svaku budućnost", rekao je, ovom prilikom, potpredsjednik Kebo.

Naglasio je da Alija Izetbegović nije samo simbol SDA, nego paradigma narodnog pokreta za nacionalno, vjersko i drugo pravo, pravo na identitet, na život, na jednakost i tolerantnost prema drugim i drugačijim.

"Alija Izetbegović, u borbi za ideale vlastitog naroda i drugih naroda i građana BiH, izbarao je kao moto svog života Bosnu i Hercegovinu – državu u kojoj su svi njeni narodi slobodni, jednaki i patriotski opredijeljeni. Tom idealu nastojim ostati vjeran. To je nasljeđe koje nosim i koje nije ničije vlasništvo", kazao je potpredsjednik Federacije BiH.