{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


KDZ pregled na Sarajevskom aerodromu zbog anonimne dojave o bombi

Klix.ba
6.3.2015. u 22:01
59
98
KDZ pregled na Sarajevskom aerodromu zbog anonimne dojave o bombi
59
KDZ pregled na Sarajevskom aerodromu zbog anonimne dojave o bombi
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu u toku je kontradiverzioni pregled aviona Turkish airlinesa zbog anonimne dojave o bombi.
Kako je za Klix.ba potvrdila portparolka Granične policije BiH Sanela Dujković, na Međunarodnom aerodromu je trenutno u toku kontradiverzioni pregled putnika, kompletnog aviona i svog prtljaga u skladu sa procedurama, a po zaprimljenoj anonimnoj dojavi o bombi kojom je najavljeno ugrožavanje sigurnosti civilnog vazduhoplovstva.

"Putnici su evakuirani, a budući da se radi o ozbiljnom kontradiverzionom pregledu, on će potrajati i nekoliko sati i postoji mogućnost da će doći do kašnjenja letova", kazala je Dujković za Klix.ba

O aktivnostima na Međunarodnom aerodromu Sarajevo su upoznate i druge policijske agencije na državnom nivou - SIPA, Ministarstvo sigurnosti, Federalna uprava policije, MUP Kantona Sarajevo i Uprava za direktno oporezivanje, te sigurnosni sektor javnog prduzeća Međunarodnog aeroroma Sarajevo.

Kako nezvanično saznaje portal Klix.ba, radi se o prijetnji vezanoj za avion koji je došao iz Istanbula.

Kako javlja reporter portala Klix.ba s aerodroma, jedan avion se nalazi na pisti, a oko njega je veliki broj policijskih automobila i putnika.

Avioni koji slijeću se zaustavljaju na drugoj strani piste, na velikoj udaljenost od tog aviona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: