BiH
1.5k

Detalji istrage: Ljubomorna djevojka dojavila da je postavljena bomba na Sarajevskom aerodromu

Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su jučer žensku osobu inicijala S. V. koja je priznala da je 6. marta uputila lažnu dojavu o bombi postavljenoj na letu Turkish Airlinesa iz Istanbula za Sarajevo.

Kako saznaje TV1, motiv dojave o postavljenoj bombi bila je ljubomora. Naime, izvor TV1 navodi da je S. V. sa svojim mladićem trebala putovati za Tursku istim avionom. Međutim, S. V. je bila spriječena da putuje za Tursku, no njen momak od putovanja nije htio odustati, pa je odlučio na putovanje ići sam.

Nakon što ga nije uspjela uvjeriti da promijeni svoju odluku, S. V. je odlučila zakomplicirati situaciju. Nazvala je Mađunarodni aerodrom Sarajevo i kazala da će se u avionu koji leti iz Istanbula za Sarajevo uskoro dogoditi velika "havarija".

No, svojim je nepromišljenim činom ugrozila rad aerodroma. Pregled aviona, putnika i prtljaga trajao je nekoliko sati, a bili su obustavljeni i svi letovi sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo. Na otkrivanju telefonskog poziva, kasnije će se pokazati efikasno, angažovali su se pripadnici SIPA-e i OSA-e.