|

KCUS u srijedu prebacuje 200 kreveta u izolatorij na Građevinskom fakultetu

KCUS u srijedu prebacuje 200 kreveta u izolatorij na Građevinskom fakultetu
946
Klix.ba
23.3.2020. u 12:36
50
komentara
946

dijeljenja
KCUS u srijedu prebacuje 200 kreveta u izolatorij na Građevinskom fakultetu
Na Građevinski fakultet u Sarajevu u srijedu će biti prebačeno 200 kreveta za potrebe eventualnog zbrinjavanja pacijenata zaraženih koronavirusom.
Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo na jučerašnjoj vanrednoj sjednici donio je naredbu Građevinskom fakultetu u Sarajevu, koji se nalazi neposredno uz objekte KCUS-a, da privremeno ustupi jedno krilo zgrade Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu za potrebe eventualnog zbrinjavanja pacijenata zaraženih koronavirusom, jutros je započelo uređenje i opremanje ovog prostora.Već su počeli radovi na izgradnji pristupnog puta, a već u srijedu KCUS će prebaciti 200 kreveta za potrebe zbrinjavanja pacijenata.Generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović danas je u pratnji načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića obišla lokalitet budućeg izolatorija.

Pripremanje izolatorija

Radimo na pripremi još jednog izolatorija KCUS u prostorijama Građevinskog fakulteta u Sarajevu. Danas se obavlja brzo krečenje i priprema prilaznog puta. U srijedu već unosimo krevete. Zahvalni smo Građevinskom i Arhitektonskom fakultetu na pomoći i razumijevanju u toku aktivnosti za dobrobit naših građana.

Posted by Sebija Izetbegovic on Monday, March 23, 2020

Prijavi grešku


Komentari (50)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...