Kazne zbog neovlaštenog korištenja vozila na skijalištima

F
FENA
14.1.2013. u 15:46
5
2
Kazne zbog neovlaštenog korištenja vozila na skijalištima
5
Kazne zbog neovlaštenog korištenja vozila na skijalištima Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Uslijed nedostatka Zakona o javnim skijalištima, uposlenici SKI Centra Bjelašnica - Igman su proteklih nekoliko godina bili suočeni s ozbiljnim problemima narušavanja javnog mira i reda na skijalištu, a najviše problema predstavljali su pojedinci neovlaštenom vožnjom motornih sanki/vozila na stazama, ugrožavajući svoje i živote skijaša.
Zahvaljujući donesenom Zakonu o javnim skijalištima bit će sankcionirane sve osobe koje budu svojevoljno i neovlašteno koristile motorna vozila na skijalištu, podsjećaju iz ZOI-a '84.

U skladu sa Zakonom o javnim skijalištima motorne sanke/vozila mogu koristiti isključivo upravitelji skijališta (ZOI'84) u slučaju nužnosti/potrebe, a sve ostale osobe će u slučaju neovlaštene upotrebe motornih vozila/sanki na skijalištu, bez prethodne saglasnosti i ovlaštenja upravitelja ZOI'84 biti sankcionirane, te snositi zakonske posljedice.

Obaveza ZOI '84 kao upravitelja skijališta je održavanje reda i mira, te je sigurnost posjetilaca i skijaša prioritetni cilj.

Zakon o javnim skijalištima predviđa niz obaveza posjetilaca SKI Centra Bjelašnica -Igman ali i ZOI'84, te će besplatne učiniti dostupnim svim posjetiocima SKI Centara Bjelašnica -Igman već od 21. januara.


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: