Komentari (56)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Može pričati ko šta hoće, u RS-u generalno ima puno više reda nego u FBiH. Sistem funkcioniše u tragovima, za razliku od FBiH gdje ga nema nikako!
tacno kod nas je belaj od kladionica do pekara...
Galina znas onaj Jesenjinov stih : TESKO JE JASTUK OD KAMENA PRAVITI, JOS JE TEZE PLAKATI DUSOM A NASMIJAN BITI !!!???
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Samo drzavo udri po onima koji iole nesto rade.
Pritisnuti pekare, mesnice, frizeraje, kladionice itd Ima se računa zaposlit po jednog momka da nadgleda rad objekta pa i perkare jer se silne pare kradu. Ismijavaju te kad tražiš račun, a i glupe mušterije ne traže glume nešto aa dnevni pazar pekare nije ispod 1000 KM. Svaki dan ukeradu od države po 200 KM + što ne prijavljuju sve radnike a vozaju auta od 200 i više hiljada
U sarandi se dnevno proda 2-3 tone pite a kroz racun prodje 300 kila.Jos se buni kad trazis racun...
Kanton Sarajevo nudi nagradu od 100KM kad uspijes dobiti racun! Tako sam cuo od jarana, stvarno. Nazoves inspekciju i oni ti uplate 100 marona.
U Brckom cvjeta siva ekonomija, skoro da i neznaju sta je racun.
Kako kome kao i uvijek do sada! Nekom ne udzu ni u godini a nekom nedaju disati
@00000000000007 Pa zna se kako se u njemaćkoj i Schweiz to radi a da niko neskonta..😂
balkanci previše idealiziraju. više se muti po njemačkoj i švici, nego kod nas.
@Ramayana..neznam gdje u Sarajevu ideś,ja kad sam god u Sarajevu na nivo objektima ima uvijek raćun,izgleda znaju da sam zajeban lik i Sarajevu pa ćuje se nadam se😂
@Germanac. Upravo tako. Hajd da Merkel potrośi koji Euro da se nezna gdje i kako.. Ovdje u Njemaćkoj boljd prodze ubistvo neg prevara drzave..Svega mi.
@sabahudin. Poćelo u Drzavi Bosni jedinoj pravnoj drzavi
@Komsija Da je sam taj Problem i cjeloj Bosni. Ima ovdje mnogo śta urediti ali troše vrijeme na prepirke svadze pa o ratu vjeri itd itd..Tako vrijeme prolazi a mjesećno pare legnu njima,no sikiriki.
suzbiljete sivu, a jačate crnu ekonomiju. 20% će zatvorit radnje i na crnjaka po kućama i garažama raditi.
generalno, treba ukinuti sve dadžbine na biznis, a sve prihode ubirati kroz PDV. Crna ekonomija bi nestala preko noći, a konkuretnost skočila.
Čim si čovjek, odmah si i firma. Bez ikakvih papira. A slobodno tržište neka vrši selekciju.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
@komsija. Haha Sarajevu.. Cjela Bosna skoro je u pitanju a i radnike itd.poslodavci itd itd..
Sad moram drugoj frizerki i automehanićaru. Sranje jbt.