|

Katolici obilježavaju blagdan Svih svetih

Katolici obilježavaju blagdan Svih svetih
0
F
FTV
1.11.2006. u 19:16
0
komentara
0

dijeljenja
Katolici obilježavaju blagdan Svih svetih
U povodu blagdana Svi sveti danas je na više mjesta u Sarajevu obilježen ovaj dan.
Osim vijernika koji su se obilaskom grobalja, paljenjem svijeća i cvijećem prisjetili umrlih, u Katedrali Srce Isusovo služena je Sveta misa, a uzoriti kardinal Vinko Puljić svete mise služio je na stupskome groblju i groblju Sv. Josip. Banjalučki biskup Franjo Komarica predvodio je misu na groblju Svetoga Marka u Banjoj Luci.

Biskup Komarica će i sutra, na Dušni dan, predvoditi misu u katedrali Svetog Bonaventure u Banjoj Luci. Blagdan Svih svetih je obilježen i na području Unsko-sanskog kantona sjećanjem na umrle, paljenjem svijeća i stavljanjem cvijeća na grobove. Na Dan mrtvih kršćani koji žive u Bihaću te drugim općinama kantona, te brojni Hrvati doputovali su iz cijelog svijeta prisjećajući se onih koji više nisu među živima.

Blagdan Svih svetih u Livanjskome kantonu je neradni dan. U povodu toga blagdana koji je i patron livanjske župe, u župnoj crkvi u Livnu upriličena je trodnevnica, a na sam blagdan te na Dušni dan bit će, također, održane svete mise. U povodu obilježavanja Svih svetih, članovi obitelji poginulih pripadnika HVO-a ZDK i predstavnici HDZ-a Zenica obišli su spomen-obilježja i položili cvijeće i vijence na mjesnome groblju Crkvice i spomen-obilježju u naselju Podbrežje kod Zenice.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.