{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Katalonski izviđači u BiH

13.7.2014. u 23:17
29
6
Katalonski izviđači u BiH
29
Katalonski izviđači u BiH
Internacionalni izviđački kamp, u kojem će učestvovati izviđači iz Katalonije, Zenice i Trebinja, uzrasta od 15 do 19 godina, počeo je danas.
Kamp će trajati do 25.7. i zasniva se na razmjeni izviđačkog iskustva, upoznavanju historije, kulture i tradicije BiH i Katalonije kroz niz interaktivnih radionica, koje su bile pripremane u prethodnih pola godine. Prvi dio kampa održava se u Izviđačkom eko-kampu Ušće u blizini Trebinja, dok će se drugi dio kampa održavati u Izviđačkom centru Saveza izviđača općine Zenica na Boračkom jezeru.

Izviđači će imati priliku da upoznaju drugog i drugačijeg, promovišući mir i toleranciju, kao jedno od osnovnih načela izviđačkog pokreta. Bit će u prilici i da aktivno komuniciraju na engleskom jeziku, poboljšavajući svoje jezičke vještine.Planirani su i mnogobrojni izleti poput posjete Smotri izviđača Crne Gore u Baru, posjete Trebinju, dvije ture cjelodnevnog pješačenja - u okolini Trebinja i Rakitnice u blizini Boračkog jezera, kao i rafting na rijeci Neretvi pretposljednjeg dana.

"Ovakav vid razmjene je veliko iskustvo za izviđače u BiH, posebno iz razloga što za narednu godinu postoji plan da, u skladu sa finansijskim mogućnostima, napravimo izviđački kamp u blizini Barcelone. Nadamo se da ćemo uspjeti u realizaciji ove ideje, a do tada ćemo se potruditi da nam ovaj kamp bude nezaboravno iskustvo", saopćeno je iz Saveza izviđača općine Zenice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: