{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Katalog ispitnih pitanja za eksternu maturu će biti dostupan od sutra

19.2.2013. u 16:58
1
8
Katalog ispitnih pitanja za eksternu maturu će biti dostupan od sutra
1
Katalog ispitnih pitanja za eksternu maturu će biti dostupan od sutra
Foto: Arhiv/Klix.ba
Katalog ispitnih pitanja za polaganje eksterne mature, završnog ispita za učenike devetih razreda s područja Kantona Sarajevo, od sutra će biti dostupan na internet stranici Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih KS.
Učenici, nastavnici, roditelji i svi zainteresirani će moći vidjeti kakva pitanja će biti postavljena školarcima na dan polaganja eksterne mature. Katalog će biti dostupan na stranici www.mon.ks.gov.ba.

Ovim je završena jedna od najvažnijih faza pripremnih aktivnosti za polaganje eksterne mature, saopćeno je iz Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih KS.

Pitanja za učenike koji se obrazuju po principu inkluzivnog odgoja i obrazovanja, na kojima je stručni tim Ministarstva radio u proteklom periodu, će također biti objavljena na internet stranici Ministarstva do kraja februara.

Podsjetimo, u junu će 2.600 učenika iz 73 sarajevske osnovne škole polagati ispit od čijeg ishoda će zavisiti nastavak njihovog obrazovanja.

Provjera znanja će se vršiti iz pet predmeta. Tri su obavezna za sve. To su maternji jezik, glavni strani jezik i matematika, a dva predmeta će učenici sami birati. Riječ je o predmetima grupe društvenih i prirodnih nauka, kao što su historija ili geografija, odnosno biologija, hemija i fizika. Testovima će biti obuhvaćeno gradivo osmog i devetog razreda.

Učenici devetog razreda s područja Kantona Sarajevo će biti prva generacija koja će pristupiti polaganju eksterne mature.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: