Zbog Gradskog vijeća
0

Kasumović zbog obaveza odbio Pivića, raduje se novom terminu sastanka o bolnici

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović zbog ranije preuzetih obaveza nije prihvatio poziv premijera Nezira Pivića za sastanak koji se trebao održati u ponedjeljak na temu zemljišta Kantonalne bolnice Zenica.
Kasumović je u odgovoru premijeru Piviću naveo da su poziv za sastanak zaprimili u petak pred sami istek radnog vremena te da je 26. februara, za kada je Pivić planirao sastanak sa Kasumovićem, zakazana sjednica Gradskog vijeća Zenice.

"Molimo vas da predložite drugi termin za održavanje sastanka i da isti najavite nekoliko dana unaprijed, obzirom na veliki broj već preuzetih i zakazanih obaveza. Očekujući vaš dopis, unaprijed se radujemo sastanku na kojem ćemo, kako ste i sami rekli, zajedničkim snagama iznaći rješenja koja će biti u najboljem interesu svih građana Zenice i Zeničko-dobojskog kantona", naveo je Kasumović.

Podsjetimo, Pivić je zatražio od Kasumovića da u ponedjeljak s početkom u 15 sati održe sastanak kako bi se riješila agonija oko zemljišta Kantonalne bolnice Zenica s obzirom da je presudom Ustavnog Vrhovnog suda FBiH ono sada u vlasništvu grada Zenice te je nemoguće bez saglasnosti grada realizirati projekat obnove i dogradnje ove zdravstvene ustanove za koju su osigurana sredstva u iznosu od 10,5 miliona eura.