Potpisat će odluku
252

Kasumović najavio poskupljenje vode građanima Zenice iako je vijeće to odbilo

E. M.
Fuad Kasumović (Foto: E. M./Klix.ba)
Fuad Kasumović (Foto: E. M./Klix.ba)
Na sjednici Gradskog vijeća u Zenici danas nije usvojena odluka o poskupljenju vode, a gradonačelnik Fuad Kasumović najavio da će sutra lično potpisati tu odluku i učiniti je važećom te da će građanima voda poskupjeti u naredne četiri godine i do sto posto.
Današnja sjednica Gradskog vijeća u Zenici protekla je u uzbudljivoj atmosferi gdje se raspravljalo o veoma bitnim temama za građane Zenice. Jedna od tih tema bila je i izgradnja zgrade za kardio-vaskularne bolesti na kojoj je uz doradu data saglasnost Gradskog vijeća Zenice.

U nastavku sjednice raspravu je obilježilo poskupljenje vode gdje su članovi opozicije i dijelom vlasti bili protiv ove odluke smatrajući da ona ne može biti donesena na štetu građana.

Vijećnici su ovim kazali da građani ne bi trebali plaćati troškove koje Javno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" očekuje u narednom periodu zbog kapitalnih projekata koji su pokrenuti ili se trebaju pokrenuti.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Nakon glasanja odlučeno je da voda neće poskupjeti, a gradonačelnik Zenice je potom izašao za govornicu i kazao da će ujutro potpisati dokument kojim će voda poskupjeti.

"Ja kao ozbiljni ekonomista, ozbiljan čovjek, ujutro potpisujem što je tražio nadzorni odbor, ovako je slično bilo s budžetom. Evo vi ste pokazali da ste protiv, ja sam odličan čovjek, neću dozvoliti da jedna firma propadne u mom vaktu niti da je ostavim svom nasljedniku kako je meni ostavljeno", kazao je Kasumović te time volju vijećnika i građana koje vijećnici predstavljaju proglasio nevažećom.