|

Kasni realizacija projekata koje u Srebrenici finansira Vlada Srbije

Kasni realizacija projekata koje u Srebrenici finansira Vlada Srbije
2
F
FENA
4.8.2017. u 13:23
43
komentara
2

dijeljenja
Kasni realizacija projekata koje u Srebrenici finansira Vlada Srbije Foto: SRNA
Delegacija Vlade Republike Srbije danas je posjetila općinu Srebrenica, gdje je s općinskim zvaničnicima razgovarala o stepenu implementacije projekata u toj općini koje finansira Vlada Republike Srbije.
Delegacija je obišla gradilište vrtića, a državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Imre Kern u izjavi za medije je kazao da nije u potpunosti zadovoljan implementacijom projekata.

"Postoje velika kašnjenja u realizaciji projekta, mi smo to vidjeli prošlog mjeseca kad smo dobili tromjesečni izvještaj i zbog toga smo danas tu da damo podršku u realizaciji. Mislim da moramo voditi računa o potrošenim sredstvima Republike Srbije i zato smo zaduženi kao Ministarstvo", izjavio je Kern.

Foto: SRNA Foto: SRNA


Načelnik Općine Srebrenica Mladen Grujičić kaže da se sama izgradnja objekta vrtića iskomplikovala na samom početku te rok za izgradnju neće biti ispoštovan.

Ističe također da su od velikog značaj projekti koji se realizuju u Srebrenici od sredstava Republike Srbije.

"Mi ćemo učiniti sve da ispoštujemo ono što se od nas traži, a ostalo je na izvođaču radova i UNDP-u", potcrtao je Grujčić.

Foto: SRNA Foto: SRNA


Vlada Republike Srbije je nakon Investicione konferencije u Srebrenici 2015. godine donirala pet miliona eura, od kojih je dva miliona kao podrška općinskom budžetu, a tri miliona za projekte koji su značajni za revitalizaciju javnih objekata i infrastrukture u Srebrenici, među kojima su i izgradnja vrtića i rekonstrukcija puta.
Prijavi grešku


Komentari (43)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...