{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kasipović: Nadam se da do štrajka u prosvjeti neće doći

S
13.1.2013. u 20:44
2
8
Kasipović: Nadam se da do štrajka u prosvjeti neće doći
2
Kasipović: Nadam se da do štrajka u prosvjeti neće doći
Anton Kasipović
Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je večeras da je optimističan i da želi da uloži svu energiju u postizanje dogovora, kako ne bi došlo do štrajka u prosvjeti, ističući da svima treba da bude primaran interes djece.
Kasipović je rekao da ministarstvo, ni u primisli, nije imalo namjeru da onemogućava pravo na štrajk, instrukcijom da se skrene pažnja direktorima da se mora omogućiti pravo na štrajk i realizacija uredbe o minimalnim uslovima rada.

"U ovom trenutku ja želim da čujem svu argumentaciju sindikata da u konačnici ocijenimo da li je potrebno dodatno tumačenje i sasvim nova instrukcija, ukoliko ova izaziva bilo kakvu konfuziju", rekao je Kasipović za RTRS.

Ministar je ponovio da nema nikakvog pritiska na radnike i da to ministarstvo neće dopustiti.

"Bilo koji direktor, koji bi zloupotrijebio svoja prava i onemogućio nekog da svoje nezadovoljstvo iskaže štrajkom, bio bi sankcionisan", dodao je Kasipović.

Prema njegovim riječima, sasvim je sigurno da bi štrajkom, odlaganjem i nadoknađivanjem nastave i zavlačenjem školske godine u ljeto, ugrožavanjem upisa u srednje škole ili fakultete, djeca trpjela greške odraslih.

"Moramo i jedni i drugi imati energije, volje i dobre namjere da nađemo zajedničko optimalno rješenje", poručio je ministar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: