{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kasipović: Nadam se da do štrajka u prosvjeti neće doći

S
13.1.2013. u 20:44
2
8
Kasipović: Nadam se da do štrajka u prosvjeti neće doći
2
Kasipović: Nadam se da do štrajka u prosvjeti neće doći
Anton Kasipović
Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Anton Kasipović izjavio je večeras da je optimističan i da želi da uloži svu energiju u postizanje dogovora, kako ne bi došlo do štrajka u prosvjeti, ističući da svima treba da bude primaran interes djece.
Kasipović je rekao da ministarstvo, ni u primisli, nije imalo namjeru da onemogućava pravo na štrajk, instrukcijom da se skrene pažnja direktorima da se mora omogućiti pravo na štrajk i realizacija uredbe o minimalnim uslovima rada.

"U ovom trenutku ja želim da čujem svu argumentaciju sindikata da u konačnici ocijenimo da li je potrebno dodatno tumačenje i sasvim nova instrukcija, ukoliko ova izaziva bilo kakvu konfuziju", rekao je Kasipović za RTRS.

Ministar je ponovio da nema nikakvog pritiska na radnike i da to ministarstvo neće dopustiti.

"Bilo koji direktor, koji bi zloupotrijebio svoja prava i onemogućio nekog da svoje nezadovoljstvo iskaže štrajkom, bio bi sankcionisan", dodao je Kasipović.

Prema njegovim riječima, sasvim je sigurno da bi štrajkom, odlaganjem i nadoknađivanjem nastave i zavlačenjem školske godine u ljeto, ugrožavanjem upisa u srednje škole ili fakultete, djeca trpjela greške odraslih.

"Moramo i jedni i drugi imati energije, volje i dobre namjere da nađemo zajedničko optimalno rješenje", poručio je ministar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: