{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kasim Mulalić: Ostajem u SDA i Klubu SDA u Federalnom parlamentu

13.1.2018. u 15:42
62
45
Kasim Mulalić: Ostajem u SDA i Klubu SDA u Federalnom parlamentu
62
Kasim Mulalić: Ostajem u SDA i Klubu SDA u Federalnom parlamentu
Kasim Mulalić (Foto: Klix.ba)
Nakon što su članovi Kluba vijećnika SDA u Općinskom vijeću Bužim danas objavili da istupaju iz ove stranke i osnivaju Nezavisni klub, dugogodišnji prvi čovjek bužimske SDA i aktuelni zastupnik ove stranke u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Kasim Mulalić kazao je za naš portal da mu je žao što se viši nivoi stranke nisu uključili u rješavanje problema u Bužimu.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Članovi stranke u Bužimu posljednjih godinu dana su se trudili, kumili i molili Kantonalni odbor SDA, ali i centralu stranke, kako bi se uključili i riješili problem u Bužimu. Sve vrijeme, jedini zahtjev članstva bio je održavanje vanrednih unutarstranačkih demokratskih izbora. Nažalost, ni nakon godinu dana, to članovima nije omogućeno i razočaran sam što je došlo do ovog", rekao je Mulalić za Klix.ba.

S obzirom na to da je cijelo vrijeme bio uz vijećnike i Odbor za očuvanje bužimske SDA koji je danas raspušten, Mulalića smo upitali da li će i on istupiti iz Kluba SDA u Parlamentu Federacije.

"Ja sam član stranke 27 godina, kadar sam SDA i to ću i ostati do kraja svoje političke karijere. Zastupnik sam u Federalnom parlamentu i do kraja mandata ostajem u Klubu SDA i mislim da je s tim i moja politička karijera završena", istakao je Mulalić.

Dodao je da mu, ipak, ostaje gorčina i žaljenje što se viši stranački organi nisu htjeli uključiti u rješavanje problema unutar SDA Bužim.

"S ovim je, ponajprije, izgubio Bužim. Vjerujem da oni koji su danas odlučili krenuti u ovom smjeru da će pronaći neko rješenje koje će biti na dobrobit građana općine Bužim. Cijenim da će se oni i dalje nastaviti baviti politikom, radi se o mladim i sposobnim ljudima koji iza sebe imaju političko iskustvo da će znati raditi na dobrobit naših građana", kazao je za kraj.

Podsjećamo, Odbor za očuvanje bužimske SDA i Klub vijećnika ove stranke u Općinskom vijeću Bužim obratili su se danas javnosti i najavili da se Odbor raspušta, a Klub vijećnika napušta SDA i osniva Nezavisni klub u Općinskom vijeću, čime SDA po prvi put od osnivanja ostaje bez kluba, ali i bez ijednog vijećnika u Općinskom vijeću Bužima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: