O uzroku svađe
951

Karić za Klix.ba: Molim Baraliju i Kojovića da još jednom razmotre svoje odluke

S. H.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Nakon što su predsjednik Naše stranke Predrag Kojović i potpredsjednica Irma Baralija podnijeli ostavke na stranačke pozicije, a čemu je povod komentar na društvenim mrežama o posjeti gradonačelnice Sarajeva Banjoj Luci, za Klix.ba je govorila i Benjamina Karić, gradonačelnica glavnog grada BiH.
"Molim cijenjenu kolegicu Irmu Baraliju i dragog kolegu Predraga Kojovića da još jednom razmotre svoje odluke. Moja misija na ovoj poziciji nije da razdvajam i rušim, nego da spajam i gradim, a to niko od nas ne može sam", kazala nam je Karić.

Ona poručuje da je zajednički cilj i borba koja je konačno donijela prve važne pobjede prevelika.

"To je prevažno da bi sada bilo poljuljano zbog bilo čijih ličnih odnosa, a pogotovo zbog bilo čijih odnosa spram moje malenkosti. Molim vas kao kolege, kao istinske borce za bolje sutra naše zemlje, da razmotrite svoje odluke i nastavite obnašati važne pozicije na kojima se nalazite te da zajedno gledamo naprijed i radimo na stvaranju boljeg sutra za naše građanke i građane", poručila je gradonačelnica Sarajeva.

Podsjetimo, kako saznaje portal Klix.ba, prvo je ostavku podnijela Irma Baralija, zbog načina na koji je predsjednik Kojović tretirao njenu šalu na račun sarajevske gradonačelnice Benjamine Karić.

Nakon ostavke Baralije, koja je direktno prozvala Kojovića, ostavku je podnio i predsjednik Naše stranke. On je svoju ostavku dodatno argumentirao zdravstvenim razlozima.