Poruka s Huma
119

Karić: Onoliko koliko mi budemo vrijedno radili, toliko ćemo imati jaku i stabilnu nezavisnu BiH

F. H.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić je sa brda Hum iznad Sarajeva, gdje je svečano podignuta zastava Bosne i Hercegovine, čestitala Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.
"Nema ljepšeg mjesta za uputiti čestitku, upravo ovdje gdje se vijori najveća zastava u našem Sarajevu. Ujedno podizanjem zastave na Humu je počelo obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine", kazala je Karić.

Karić je kazala da nas 1. mart i Dan nezavisnosti podsjećaju koliko je bitno da njegujemo našu državnost, koliko je važno da čuvamo nezavisnost.

"To se radi tako što ulažemo u obrazovanje, ulažemo u ekonomiju, što dajemo priliku našim mladim ljudima. Što ulažemo u policiju, oružane snage. Jačajmo svoju nezavisnost na svakom pedlju BiH i u Sarajevu i svim drugim bosanskohercegovačkim gradovima. Onoliko koliko mi budemo vrijedno radili, toliko ćemo imati jaku i stabilnu nezavisnu Bosnu i Hercegovinu. To je naš dug prema svima onima koji su dali svoje živote da bi mi danas imali svoju državu, svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu", poručila je Karić.