Komentari (237)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
“ Puljić: Smeta nam kad neko slavi one koji su uništavali našu domovinu”... znaci JNA, Srbija, Crna Gora, turci, a zajedno s njima i Hrvatska, HDZ, HVO pod tom istom zastavom koja tebi krasi taj vjerski skup koji sa Bobovcem i kraljevskom porodicom ima zajednickog koliko i osmanlije... bjazi pope!
Cekaj ba jesam li to dobro shvatio. Vinku smeta sto neko slavi one koji su unistavali ovu zemlju. Haj znam na sta cilja, cilja na ove Turkofile. I tu je u pravu. Ali Vinko pokatoliceni Bosnjanine, smeta li ti kad vi pokatoliceni Bosnjani, i pokatoliceni kamenjarski srbi, slavite one koji su u krvi pokatolicavali Dobre Bosnjane. Smetaju li ti papine inkvizicije. Smeta li ti dogovoreno rusenje Bosne od strane Milosevica i Tudjmana u Karadjordjevu.
Puljicu ako ne zelis da se vasem okupljanju na Bobovcu pridaje politicka konotacija onda nisi trebao upakovati pola HDZovog politickog programa u misnu liturgiju. NO PASARAN!
@Dubravko By the way, Puljicu imajte na umu da je Hrvatskoj presudjeno za agresiju na nasu i (nadam se) Vasu domovinu. Da li ste mislili i na zapadnog susjeda kada ste govorili o onima koji su razarali nasu domovinu?
Nije bio veći tekst u istoriji novinarstva. Svašta.
Mon.Puljic ne govori ono sto je poznato.Tko je mogao biti kralj u to vrijeme, ne samo u BiH, nego svugdje po svijetu.U to vrijeme je crkva zeljela da vlada svijetom, i narodom, bez obzira na njegovu religiju.Morao si biti katolik da bi dobio odobrenje da budes priznat kao vodja,kraj ili kraljica.Zato postoje dokazi, koji se svjesno kriju.Vratimo se na rijeci, koje su ovdje napisane i izgovorene mnogo puta.Katolici koji zive vjekovima u BiH su bosanski katolici.
Ne sijecam se osude odlaska na proslavu dana RS, Draganovog i veleposlanikovog. To je proslava dana rusenja nase domovine, zar ne Vasa svetosti?!
Pa kad je to tako,kako onda da su i vaši zajedno sa genocidašima učestvovali u agresiji na našu,a kako vi kažete i vašu Bosnu.Kako to da i danas u savezništvu sa genocidašima,vaši UZP ovci i danas pokušavaju da sruše našu,a i vašu Bosnu.Pusti šuplje Puljić.
Kamo srece da ste procitali ovaj lijepi tekst… manje bi bilo mrznje i ludosti koje pisete u javnom eteru. Bobovac je za nas Hrvate sveto mjesto u kojem se rado prisjecamo i uporno podsjecamo koliko ustvari stoljecima volimo i ceznemo za Domovinom koju su nam otimali, a neki nam i danas osporavaju pravo na nju, premda ni nje, a ni uspomene na nju ne bi bilo bez nas. Neka nam zive i cvjetaju u miru i blagostanju lijepe nase Bosna i Hercegovina i Hrvatska, jedna dusa a nas dvoje ili troje!
@0 sve to lijepo zvuci, samo mi objasni kakve veze ima sahovnica sa Bobovcem?
I nek mi neko kaze da se ratovi nisu vodili zbog religije i teritorija. Zbog religije i jeste sab belaj, nase vjerovonje je bolje i ispravnije od onih drugih.
Evo ja sam Musliman oženio bi hrvaticu ili srpkinju nije to uopšte važno.Daj da se širimo.
Čovjek je istinu rekao. Naravno da je poturčenim izrodima to teško slušati
Jedino sto je tacno, sto je Vinko rekao je da je sramota slaviti okupatore. A to rade ovi Turkofili iz SDA. Samo je zaboravio reci da se on slizao sa kamenjarskim srbinom, dr Draganom Covicem, koji nista manje ne rusi Bosnu, nego Turci, vec godinama. Skupa sa Dodikom.
Matteüs 6:14-15
Svaka čast kardinalu, turkofilija i poturizam su se poput tumora proširili na BiH... tumora koji je izjeda bez milosti i popuštanja, pod maskom brige za državu i patriotizma
I poslije ove ceremonije svi na svadbu kod Izetbegovića...
Neke boli sto se nasao i tekstu kao da je izdao svoju domovinu i svoj narod..
Kako to predobri Kardinal fino upakuje. Pa Srbi misle da se odnosio na Bosnjake koji slave Turke iz davne proslosti, a Bosnjaci misle da se odnosio na Srbe iz skorije proslosti. Dok su dobri i predobri Hrvati uvijek cuvali i gradili Domovinu.
Hrvati u Bosni ne postoje, niti su ikad postojali.Vi ste okatoliceni Bosnjani, i pokatoliceni kamenjarski srbi. Imas veliki broj dokaza, od dr Nade Klajic, Tomislava Raukara, postenih fratara Antuna Knezevica , i Ivana Jukica.......Jedino sto je tacno, sto je Vinko rekao je da je sramota slaviti okupatore. A to rade ovi Turkofili iz SDA. Samo je zaboravio reci da se on slizao sa kamenjarskim srbinom, dr Draganom Covicem, koji nista manje ne rusi Bosnu, nego Turci, vec godinama.Skupa sa Dodikom.