Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
MENE ZBUNJUJE VJERSKI FAŠIZAM OD SVIJU VAS ! RELIGIJE SU GLAVNI KRIVAC ZA SVE OVO ŠTO NAM SE DOGAĐA ! ČOVJEKU NE TREBA POSREDNIK IZMEĐU NJEGA I BOGA !
r1Zk8j , [url=http://uinmamherzdk.com /]uinmamherzdk[/url], [link=http://lpbdqnsodvth.co m/]lpbdqnsodvth[/link], http://hkpbljnedovk.com/
Uvijek se govorilo da nije vlast za I3aliju, jer ne zna taj upravljati. Musliman je uvijek bio dobar sluga, a los gospodar. Ne treba vam uraditi nista, jer sve cete vi sami sebi napraviti kada otjerate ostale od sebe. Kada ostanete sami, prepusteni samima sebi, ne znate upravljati i sve gradove u kojima ste vecina i imate vlast vec ste pretvorili u blatnjave kasabe sa nepismenim stanovnistvom, upravo onakve kakve je Austrougarska zatekla kada je dosla u Bosnu. Vasi ljubljeni okupatori kojima ste se tako podanicki priklonili platili su Austrougarskoj da vas zadrzi da vas ne vode sa sobom kad su se povlacili u Tursku. Ni oni vas nisu cijenili, sto se vidilo i kasnije u toku rata tretmanom muslimanskih izbjeglica koje su stavili iza zice u Kirklareli kao zivotinje! Jadni ste kada ne mozete podnijeti istinu o svojem podanickom mentalitetu koji vas vuce u blato tamnog vilajeta gdje god vas se ostavi same sa sobom...
NjKV Princ Prijestolonasljednik pozvao Bosanske lidere da, nakon osujećenog pokušaja atentata na njih od strane jezuitskih terorista (obaranjem aviona kao kod ubistva predsjednika Trajkovskog), zatvore “FTV” (zakonski: TVF) prije nego ta institucija zla ustoliči "princa" Komšića pripremanog da (kao rezerva projektovanim neredima) zamijeni smaknute lidere - a pošto im je plan likvidacija i nereda za sada propao, preostaje im jedino da nastave s "planom B" tj. polupismenog "princa" propagandnom mašinerijom predstave kao "spas naroda"; večerašnji Dnevnik 2 ove ustanove za širenje mržnje jasno je pokazao da je tu riječ o najjačem preostalom oružju Vatikana u pokušaju da kolonizira našu Bosnu, dok lažni jezuitski "papa" uskršnjava najnoviju verziju ludačkog koncepta za masovna zvjerstva tzv. “Svetog rimskog carstva”, ovaj put pomoću Vatikanovog najopakijeg projekta u historiji – Sjedinjenih Američkih Država… http://fb.com/BosanskaKraljevskaPorodica
Biskup treceg entiteta,.... vinko svi su ba skontali da ti upravljas HDZ-ovima, ..mani te price jadikovanja najjace financijske pozicije u drzavi na svim nivoima srze katolici, nemate problem nezaposlenosti u gradovima sa bosnjackom vecinom, . .o kakvim patnjama ti govoris?
@asmin. izvinjavam se, nisam imao namjeru da te vrjedjam.pozdrav tebi i jasminu.
drug moj, ja sma napisao taj post sa 5 stubova islama. ja sam ateist ako te bas interesuje i nemam nimalo postovanja prema religijama. a 5 stubova islama sam prenio onako kako to muslimanski teolozi propovjedaju. postoji u svijetu nesto sto se zove objektivnost. dakle samo prenosim kako to kaze u islamu.
to isto kao da kazes - eto roditelji su mi marksisti, pa sam zato i ja. kao da si naslijedio njihovo razmisljanje i opredjeljenje od njih. :D
@@jasmin neka ti nisi izostavio 3. da dajes pare u dobrotvorne svrhe. zastor za punjenje kesa onima koji koji u prvom redu misle na sebe a za dobrotvorne svrhe ako sta ostane. zukorlic je najbolji primjer. blao tebi jarane sto si tako naivan, ili i ti skupljas mrvice ispod njegovih i njemu istih, trpeza. budi dobar covjek i dobar si vjernik. bog je stvorio zivot a covjek ga ne smije gasiti.
mislim da me nisi shvatio - kao ni vecina ljudi sto ne shvata ovu problematiku. a vrlo je jednostavno. musliman nije nesto sto se stice rodjenjem, nego izborom. islam je ideologija, nije vezan za genetiku (kao i krscanstvo). ako su ti npr roditelji bili muslimani, a ti ne vjerujes u boga - zasto bi se zvao muslimanom? ili ako su ti roditelji bili krscani, a ti slijedis ovih 5 stubova islama - onda si musliman. kontas?
Srbi su KOLEKTIVNO EKSTREMISTI patoloski fasisticki i GENOCIDAN NAROD !
@Jasmine To znači da me je napravio Ibrahim, a rodila me Fatima i ja jesam musliman jer potičem iz takve porodice. Moja rahm. majka je iospostila 65 ramazana. Ja to sve poštujem, ali najviše cijenim kvalitet ljudi. Ja se trudim da budem pošten čovjek od koristi sebi, porodici i društvu i stekao sam visoko obrazovanje, što ne znači da si ti pošten ako se "guraš" u prvi saf da budeš viđen od naroda. Oni drugi ne izlaze iz Bogomolja, stalno im je pop u blizini a, vozaju blindirana vozila a narod vrši samoubistva!!! Kada sam bio u ratu naš hodža je pio kozije mlijeko, a mi borci smo završili na podhrastovima (tbc). Moja poruka ti je SVE UMJERENO.
a ne treba zaboraviti da ste upravo vi - vjerske zajednice - u sluzbi politickih partija, necu reci da vjerske zajednice to zele biti, medjutim politicari ih koriste upravo za to
sto ti znaci to "ja jesam musliman, ali nikad nisam isao u dzamiju" ? mislim da postoji 5 "stubova islama" 1. da vjerujes u jednog boga i da vjerujes da je muhamed bio njegov poslanik. 2. da obavljas molitvu 5 puta dnevno 3. da dajes pare u dobrotvorne svrhe 4. da obavis hadz ako mozes priustiti 5. da postis tokom mjeseca ramazana sad se zapitaj i odgovori sam sebi iskreno - jesi li musliman ili nisi.
Najgore od svega je kada se vjerske zajednice bave politikom i političkom ekonomijom. U BiH gdje živi 15% Hrvata (katolika) ima više stranaka i vladaju od Bošnjačkog življa kojih ima oko 50% od ukupnog stanovništva, a ne mogu vladati jer su se tako dogovorili oni koji ne vole muslimansku vjeru. (Usput rečeno ja jesam po vjeroispovijesti musliman, ali živim u miješanom braku i nikada nisam išao u džamiju niti se busao u prsa), ali ono što jeste, jeste. Slažem se da treba taj SDA pročešljati, ali i druge stranke su isto KRIMINALNE i rade samo za svoj interes. Sve skupa za baciti u smetlje. Nažalost.
"Zbunjuje nas sekularizam koji se agresivno nameće u ime demokratije, taj agresivni relativizam koji ruši naravni zakon i ugrožava identitet ljudskog bića kao muško i žensko, koji ugrožava svetost braka kao naravnu ustanovu od početka stvaranja" mogu samo reci - verbalna dijareja. jos jedna agresija religije na slobodu individue i slobodu misli.