{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kardinal Puljić nije upoznat o formiranju komisije za Međugorje

S
8.3.2010. u 20:25
0
2
Kardinal Puljić nije upoznat o formiranju komisije za Međugorje
0
Kardinal Puljić nije upoznat o formiranju komisije za Međugorje
Kardinal Vinko Puljić
Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić izjavio je da mu nije poznato da Vatikan priprema bilo kakav novi dokument o Međugorju, niti da namjerava osnovati posebnu komisiju koja bi proučavala fenomen navodnog ukazanja Gospe u tom mjestu, ali to nije ni isključio.
Kardinal Puljić trenutno boravi u Vatikanu na plenarnom zasjedanju Kongregacije za evangelizaciju naroda čiji je član.

Nadbiskup vrhbosanski podsjetio je da je komisija, koju je na inicijativu Biskupske konferencije Jugoslavije osnovao mostarsko-duvanjski biskup Pavao Žanić, nakon trogodišnjeg razmatranja 10. aprila 1991. godine objavila izjavu u kojoj se, između ostalog, kaže da se "na osnovu dosadašnjeg istraživanja ne može tvrditi da je riječ o natprirodnim ukazanjima i objavama".

Kardinal Puljić smatra da je "doktrinarni vidik pojave Međugorja riješen", a da treba posvetiti više pažnje "pastoralnom značenju međugorskog fenomena", jer se tu okupljaju vjernici ne samo iz BiH nego iz cijelog svijeta, prenosi Katolička tiskovna agencija BiH /KTA/.

"Svakako, za sada je sve u nadležnosti mjesnog biskupa i Kongregacije za nauk vjere, koja bi mogla osnovati međunarodnu komisiju s namjerom da prouči cijeli slučaj Međugorja", rekao je kardinal Vinko Puljić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: