{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kardinal Puljić nije upoznat o formiranju komisije za Međugorje

S
8.3.2010. u 20:25
0
2
Kardinal Puljić nije upoznat o formiranju komisije za Međugorje
0
Kardinal Puljić nije upoznat o formiranju komisije za Međugorje
Kardinal Vinko Puljić
Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić izjavio je da mu nije poznato da Vatikan priprema bilo kakav novi dokument o Međugorju, niti da namjerava osnovati posebnu komisiju koja bi proučavala fenomen navodnog ukazanja Gospe u tom mjestu, ali to nije ni isključio.
Kardinal Puljić trenutno boravi u Vatikanu na plenarnom zasjedanju Kongregacije za evangelizaciju naroda čiji je član.

Nadbiskup vrhbosanski podsjetio je da je komisija, koju je na inicijativu Biskupske konferencije Jugoslavije osnovao mostarsko-duvanjski biskup Pavao Žanić, nakon trogodišnjeg razmatranja 10. aprila 1991. godine objavila izjavu u kojoj se, između ostalog, kaže da se "na osnovu dosadašnjeg istraživanja ne može tvrditi da je riječ o natprirodnim ukazanjima i objavama".

Kardinal Puljić smatra da je "doktrinarni vidik pojave Međugorja riješen", a da treba posvetiti više pažnje "pastoralnom značenju međugorskog fenomena", jer se tu okupljaju vjernici ne samo iz BiH nego iz cijelog svijeta, prenosi Katolička tiskovna agencija BiH /KTA/.

"Svakako, za sada je sve u nadležnosti mjesnog biskupa i Kongregacije za nauk vjere, koja bi mogla osnovati međunarodnu komisiju s namjerom da prouči cijeli slučaj Međugorja", rekao je kardinal Vinko Puljić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: