Komentari (156)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Političko zapošljanje nepismenih, glupih i ograničenih Hrvata, čiji su očevi u ratu okrvavili ruke i kao takvi postali bliski vrhu HDZ-a BiH, izaziva iseljavanje školovanih, obrazovanih i inteligentnih Hrvata koji se stide HDZ-a BiH i zločina počinjenjih u ime zaštite nekih "hrvatskih" interesa.
Ako postoje neke nacionalne kvote koje se moraju popuniti u državnim institucijama, onda ih popunite školovanim Hrvatima, a ne onim što su se "školovali" po Kobiljači, Travniku i Vitezu. Nema ni 2% zaposlenih Hrvata u državnim institucijama koji su fakultet završili na sarajevskom univerzitetu. Ima ih, čak su i po Novom Sadu, Banja Luci fakultete završavali (što je svakako ipak neko obrazovanje u odnosu na Kobiljaču i Vitez).
@politika.je Dajte posao onima koji neće tražiti novčane naknade za odvojeni život i karte od 400 KM jer nisu odavde. Jedan "Čovićev "Hrvat košta ovu državu duplu-barem kao dva Hrvata iz Sarajeva koji u svom gradu nemaju posla.
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Iseljavanje je prouzrokovano ekonomijom pogledajte sela po bosni i po hercegovini svakome je doasta sarenih laza patetike danas se gleda kako sto bolje zivjeti a nazalost u nasoj zemlji je to neostvarivo a novac i ekonomija s vjerom nemaju nikakve veeze
Bjeda i siromaštvo, rovanje po kontejnerima, nepotizam, šovinizam, mržnja, nacionalizam, katastrofalno političko rukovodstvo, korupcija, slabo tužiteljstvo i još mnogo drugi faktora su preči od političke nesigurnosti. Boli me neka stvar koja stranka vlada dajte narodu dobru ekonomiju, sigurnost i vladavinu zakona !!
1. Hrvati pedokatolici imaju trečćinu vlasti u BiH, a polovinu u FBiH; 2. Hrvati pedokatolici na teritoriji BiH na kojoj su većina su stvorili najpedokatolitičkiju i najaparthejdniju teritoriju na svijetu; 3. Da je hrvata pedokatolika 50%, a Bošnjaka 10% Bošnjaci ne bi smjeli ni pisnut, a kamoli tražit treći entitet; 4. SMRT zločinačkoj izdrkotini hzhbUzp i svim hrvatima, hrvaticama i HRVATSKOJ DJECI koji misle da ta izdrkotina treba da postoji...P.S. IZABRAĆEMO VAM GA
Kolko dobijaš po komentaru?
Rjesenje je tu, kod vas hrvata. Nemojte stvarati politicku nesigurnost i nece biti iseljavanja
pasoši koje je podijelio Tudzman izazivaju iseljavanje
Puljic izgleda ko zvonar crkve Notr Dam s onom grbom na ledjima. A sam je kriv za iseljavanje hrvata,za odlazak iz Posavine i ne adekvatnog plana za povrat. Pa citavo vrijeme trubi kako Hrvati ne mogu da zive nemaju prava itd. A zna kurjak da ne placaju poreze,kradu od drzave, 8% populacije ima ista prava ko 51%, aparthejd u zapadnoj Hercegovini itd.
Grabar-Kitarović "Hrvatska je prijatelj BiH", jebote kakvi su nam onda neprijatelji?!!
upravo to, kardinalu, niste rekli ko proizvodi nesigurnost
Vecinski katolici, naravno. Vi ste, od strane vatikana koristeni za iste ciljeve kao sto su bosanski muslimani koristeni od osmanlija prije, ap i od svijeta u posljednjem ratu. Sve zarad urope protiv Srba i - narocito - Pravoslavlja.
Pa vama pola hrvata iz Hrvatske iselilo koliko ste stabilni...
oni su iselili zato sto su im otvorene granice... po tvom razmisljanju onda ni njemacka nije dobra zemlja prema njemcima, jer oni masovno idu na bolje (svica,skandinavija) a hrvati,bosnje,srbi,rumuni i drugi ih mijenjaju... mada stoji i da je hrvatska u banani
došla je da okaje svoje bludne grijehe
Vatikansko smece. Gori su od siptara.
Čuj koincidencija. Ja budale
Tradicija sastavljanja vjere i politike zavađenih naroda.
Koristim priliku i molim sve ljude dobre volje sirom dunjaluka ako neko ima plehanih viklera da joj posalje. Selam svim ljudima dobre volje a ne onima sto stoje iza agresije i genocida onomadne. Cim otopli mi cemo bogme i ove godine na mars mira i malo pretresati satore, pa nam zato trebaju plehani vikleri da nena fino izgleda. Mozda cemo sa satorima ispred skupstine pa da je lagano i dostojanstveno demoliramo :)