{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kardinal Puljić na uskršnjem prijemu: Vjera se u BiH negira na svakom koraku

S
SRNA
2.4.2018. u 12:00
80
130
Kardinal Puljić na uskršnjem prijemu: Vjera se u BiH negira na svakom koraku
80
Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić rekao je danas na uskršnjem prijemu u Vrhbosanskoj nadbiskupiji u Sarajevu da bez istine i pravde nema povjerenja.
Kardinal Puljić je istakao kako svi u BiH žele da dođe do pomirenja, praštanja i vraćanja povjerenja te je napomenuo da je povjerenje teško vratiti sve dok se svaki događaj ne nazove pravim imenom - da je zločin zločin.

"Pravo na moje lično dostojanstvo, slobode i ljudska i građanska prava - to se ne daje, nego u društvo ugrađuje. Pravo na rad se ne daje, nego se stvaraju uslovi da se prava ostvaruju. Pravo na privatno vlasništvo - to država ne daje, nego poštuje i osigurava ostvarivanje tih prava. Pravo na identitet, vjerski, kulturni i nacionalni - to ne daje nijedna stranka i država, nego osigurava ostvarivanje tih prava", poručio je kardinal Puljić.

Prema njegovim riječima, u BiH se mnogi izjašnjavaju kao vjernici, a ta se vjera negira na svakom koraku kršenjem Božijih zapovijedi, zbog čega se uvuklo toliko nemorala, kriminala i korupcije u društvo.

"Govorimo o vjerskim slobodama, a donosimo zakone koji nam ograničavaju pravo izučavanja Božijih i prirodnih zakona uvođenjem rodne ideologije", ukazao je kardinal vrhbosanski.

On je posebnu zabrinutost iskazao zbog odlazaka iz BiH, dodajući da su ljudima dosadile nesuglasice u političkom životu i da nemaju šansu za dostojanstven život.

Prijemu su prisustvovali predstavnici kulturnog i javnog života te vjerskih zajednica u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: