Komentari (55)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Samo Bog i vjera naka su vam na prvom mjestu.
"pohoditi groblja i grobove"... koja je razlika?
Uz dužno poštovanje, ali ovo je još jedan dokaz da je religija kult smrti. Glavni fokus i koncentracija je na smrt, a ne na život. Sva živa bića se nalaze u kontinuiranoj borbi da proslijede informacije na sljedeću generaciju kako bi je učinili efektivnijom i boljom. To je jedini smisao života u prirodi - prerada i prislijeđivanje informacija i znanja na iduću generaciju. Religija je upravo kontra proces - pomjeravanje fokusa sa života na smrt i totalno zapostavljanje života.
Naprotiv, religija, pogotovo monoteisticka, se fokusira na sveukupnu egzistenciju koja uljucuje zivot, smrt i zivot poslije smrti. Time religija u ljudski zivot donosi moralni i duhovni balans koji je nemoguce postici fokusirajuci se samo na jedan dio ljudske egzistencije. Ne soli ociju ti.
@mimosvijet Da, ali ako kažeš da postoji vječni život poslije ovog koji ima samo dvije destinacije: Raj ili pakao, onda je to jasan kult smrti, jer ovaj život nije toliko važan koliko ono što dolazi poslije smrti. Nema tu moralnog balansa, to je jasno da je fokus na smrt i šta dolazi poslije nje. Za sve te navode ne postoje empirijski dokazi.
PRIKAŽI ODGOVORE (14)
A sta je sa PDV-om ???
Bog ???
@Mustrafa(ŽarkaMuća nema boga..........jednostavno nema
svima koji ovaj dan osjecaju svojim.. nek im je sa srecom!!
@Bakir.Je.Lopov kad bi bakire znao..