Izbor novog pape
80

Kardinal Puljić danas putuje u Rim na konklavu

FENA
Kardinal Puljić (Foto: Arhiv)
Kardinal Puljić (Foto: Arhiv)
Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić danas putuje u Rim na konklave kako bi sudjelovao u najvažnijoj zadaći svoje kardinalske službe – izboru novog pape.

"Tješe me brojne molitve koje mene i sve kardinale prate u tom poslanju. Svjestan sam, kako reče sadašnji papa u miru Benedikt XVI., da je Crkva Kristovo djelo i da je On stalno pristan u Petrovoj lađi te da smo mi samo u službi Kristovoj", kaže Puljić.

Budući da su ove nedjelje najbliži saradnici kardinala Puljića zauzeti pastoralnim obvezama te da nije želio opterećivati državne strukture, kardinal Puljić se sam, nakon što je sa sestrama Služavkama Malog Isusa u nadbiskupskoj kapeli iz vremena prvog nadbiskupa sluge Božjeg Josipa Stadlera slavio Misu, tiho uputio u Rim.

Puljić se nada da će se iz Rima vratiti do svetkovine sv. Josipa, 19. marta kada je predviđeno da Misnim slavljem u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve započne redovno zasjedanje Biskupske konferencije BiH, prenosi Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH.