{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kardinal Puljić blagoslovio zvono za Svetu misu na Koševu

F
4.6.2015. u 20:15
72
62
Kardinal Puljić blagoslovio zvono za Svetu misu na Koševu
72
Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić blagoslovio je danas zvono namijenjeno za Svetu misu, koju će u subotu, 6. juna na stadionu Koševo u Sarajevu predvoditi Sveti otac papa Franjo.
Kardinal Puljić precizirao je da je u običaju da bude blagoslovljeno sve ono što će služiti liturgiji.

"Blagoslovili smo liturgijsko posuđe i ruho, a danas smo blagoslovili i zvono. Sve polako ide prema najvažnijem događaju planiranom za 6. juni, a to je susret sa Svetim ocem", kazao je novinarima kardinal Puljić.

Pozvao je vjernike da se tog dana pridruže molitvi, a sve ljude dobre volje da otvore i uši i srca da čuju šta nam to Papa poručuje.

"Htio bih da u nama vlada dobra volja, da tu pozitivnu poruku ostvarimo u BiH. Umjesto nas to drugi neće, mi to moramo sami", poručio je kardinal Puljić.

Zvono namijenjeno za Svetu misu 6. juna na stadionu Koševo u Sarajevu dopremljeno je ranije ovog mjeseca iz Zagreba, a nakon Papinog posjeta krasit će zvonik nove župne crkve svetog Ignacija Lojolskog na Grbavici.

Zvono je izliveno u ljevaonici Josipa Tržeca u Zagrebu, a poklon je firme "Metal product" i porodice Stjepana Šafrana iz Zagreba.

Papa Franjo posjetit će Sarajevo 6. juna, što će biti treći put da poglavar Rimokatoličke crkve dolazi u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: