Prigodan program
52

Karađoz-begova medresa u Mostaru obilježila 463 godine od osnivanja i 25 godina od reaktiviranja

G. Š.
Karađoz-begova medresa u Mostaru, koja slovi za najstariju odgojno-obrazovnu ustanovu u Hercegovini, danas je uz prigodan program obilježila 463 godine od osnivanja i 25 godina od reaktiviranja rada.

Govoreći o značajnom jubileju, koji je obilježen skromno u skladu sa epidemiološkom situacijom, profesor hafiz Aid Tulek, diplomant prve poslijeratne generacije, a danas direktor Karađoz-begove medrese je kazao su najveća vrijednost ove ustanove učenici koji su završili i koji pohađaju ovu školu.

"Do sada je oko 900 učenika završilo ovu školu, a danas diljem svijeta govore o njenoj uspješnosti kroz svoj život, rad i djelovanje. Velika vrijednost ove škole jesu i njeni profesori, koji nastoje da na najbolji način pruže kvalitetu u nastavi našim učenicima, koji prate savremene trendove i koji nastoje da ova škola bude prepoznata i nakon što naši učenici završe svoje školovanje u njoj", kazao je hafiz Tulek.

Čestitku povodom 463 godine od osnivanja i 25 godina od reaktiviranja rada Karađoz-begove medrese uputio je mr. Salem efendija Dedović, muftija mostarski i predsjednik Školskog odbora ove škole.

"Četiri stotine šezdeset i tri godine od njenog osnivanja i dvadeset i pet godina reaktiviranog rada čini Karađoz-begovu medresu u Mostaru jedinstvenom u Hercegovini. Dvadeset i pet godina reaktiviranog rada donijelo je lijepih uspjehā i, ako Bog da, donijet će još, a na korist ove naše lijepe Bosne i Hercegovine, ali i šire", naveo je između ostalog u čestitki muftija mostarski.